трънки и блогинки

Light skinned and with no negro dialect

Написано на: 10.01.2010 · 6 коментара

За имащите отношение към политкоректността ще интересен случаят на американския сенатор Хари Рийд, който в частен разговор изказва възхищението си от Обама, описвайки го като “light skinned” and did not use a „Negro dialect, unless he wanted to have one“. Обама приема извинението на съпартиеца си, но в момента тече дискусия дали сенаторът трябва да подаде оставка заради коментара си.

Категория: кратки · мини

6 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Nikola на 10.01.2010г. в 20:13ч.

  Навремето уволниха шефа на Харвард защото си позволи публично да каже, че дъщерите му не обичат да си играят с камиончета, така че е много малко вероятно на тоз’ юнак да му се размине.

 • пейо на 10.01.2010г. в 21:13ч.

  Чудех се, да не би камиончетата да са били черни или гей (недай боже!) когато се сетих че ти говориш за онова шовинистично прасе, което беше опитал да представи като възможна хипотеза твърдението, че има разлики между полове, които безспорно не са еднакви, но несъмнено са равни в природните възможности, които им дават различията.

  За подобна дързост да оспорваш догмата в някои изостанали региони наказват с бой, а в напредналите – уволняват

 • Никола на 10.01.2010г. в 21:26ч.

  Сега като прочетох какво точно е казал Рийд ми стана още по-забавно. Човекът не е казал, че харесва Обама понеже последният е бледоват и без въпросния акцент, казал е един вид, че тия му качества го правят по-избираем, което е безспорен факт.

  Ако бай ти Барак беше негър от Бронкс и говореше съответно, нямаше да бъде избран. Целият номер с расата му който кара всички тез либерали да се възхищават на това колко са широкоскроени понеже, р’иаш ли са избрали черен президент, е че Обама, фор ол практикъл пърпъсес е бял. И т.н.

 • Спас Колев на 10.01.2010г. в 21:54ч.

  А аз първо реших, че се е оплаквал – един вид, уж първият чернокож президент, а то – менте. :)

 • пейо на 11.01.2010г. в 08:16ч.

  Никола е написал великолепен пост по темата.

  А ако се интересувате повече за конфликта, който доведе до оставката на Ректора на Харвард – може да добиете информация и от епизод на Simpsons

 • Бръкни С Пръсти на 12.01.2010г. в 03:20ч.

  ей бро, аут
  http://omg.yahoo.com/photos/britneys-retail-therapy/3512?nc#id=3