трънки и блогинки

За пиенето от обяд

Написано на: 23.01.2006 · Няма коментари

Вчера бях на чудно гости на водка и банички в ранния следобед. Докато седях по турски на диванчето в кухнята, а прекрасната ми доманиня свиваше баничките сменихме темите от култура, през порно до весдесъщите личен и интимен живот.

Приятното прекарване ме наведе на мисълта, че пиенето от обяд е нещо хубаво и дори има логични причини да е така. Първо се сещам за умората. Лично аз вечер съм размазан. Който ми е виждал празния поглед след гаден ден, знае за какво говоря. Вечерното питие може да подейства добре за освястване и приспиване, но енергията не може ми я върне.

По обяд човек е не само свеж, но и по-мотивиран щом е получил желание в това нетипично време. Нетипичното време означава вероятно и че човека има и повече за казване. А и поканата сама по себе си е жест към човека, и дори само за това да е, трябва да е достатъчно.

Като допълнителни аргументи мога да приведа и това, че по обяд винаги се пие по-спокойно, защото другите са заети да работят там нещо, има повече време, а и дава възможност за ранно лягане и наспиване. Вместо да си махмурлия и недоспал се събуждаш свеж и може би малко по-готов за работа.

Всички логични аргументи, обаче, не може да се сравнят с желанието да го направиш. Има такива дни и има такиви настроения, и да теглиш майната на всичко си действа добре само по себе си. Пък работата… пак ще я свършим.

Категория: дневни