трънки и блогинки

23.01.2006

Написано на: 23.01.2006 · 2 коментара

Глоси

Глоси се наричат бележките в полето. Тези бележки са един от най-добрите начини за корекция, адаптация и допълнителни обяснения, които познавам. Ценното при тях е че те се добавят в контекста на коментирания текст и се възприемат значително по-лесно. Които от вас са се пробвали с „Concrete Mathematics“ на Кнут и компания също са станали свидетели колко полезни и забавни могат да бъдат те.

Досега ми е липсвал такъв инструмент за уеб. Няколко пъти се замислях за такъв проект, но си оставах на идейно равнище, докато тези дни не разгледах по-подробно предложенията за промяна в GPL 3 и открих, че вече има такъв инструмент. За съжаление не можах да разбера името му и ако някой има информация за него, моля, да ми каже.


Пътят за летището

От прозореца ми виждам излитащите самолети и доста често ми се иска да бъда в един от тях просто на път за нанякъде. Но напоследък все по-често съм на летището, за да изпращам и по-рядко да посрещам близки хора. Пътят до летището е едно от разстоянията, които често ме подсещат за най-различни въпроси с не винаги весел отговор. Но поне е повод да се замисля.
Както и да е… сега ще посрещам и това трябва да е добре.


Мома за мен

Ето я! Прекрасна! Така да ми пасва на естетическите спецификации и най-вече на психичната нагласа за деня. До утре ще съм влюбен!

Категория: кратки

2 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • кольо на 28.01.2006г. в 14:47ч.

  Коментарите най-накрая работят и аз ще напиша това, което по-рано няколко пъти безуспешно се опитвах:
  Пейо, признай си, че си хареса момата най-вече заради пантофките, а? :) А прати ли ѝ вече тез нови стихове? :)

 • пейо на 28.01.2006г. в 15:01ч.

  Ми мога ли заблуди сърцевед кат тебе?
  Но какъвто съм нерешителен пред красиви жени, смятам да се колебая два часа, да ми излезе една вена от притеснение и след това да ѝ ги посветя. Ееех, романтика…