трънки и блогинки

01.02.2006

Написано на: 01.02.2006 · 15 коментара

Устна забележка

Порното дали учи на хубаво или не, не ми се спори. Понякога нещата, които се показват по тези филми са си опасни и болезнени, въпреки че те ги имат за нежна прелюдия. Не, няма да говоря за нещата, които причиняват на жените. За стереотипите относно оралната любов ми е или по-скоро за техниката.

Досега само теоретично сме го обсъждали, но преди малко един приятел ми сподели, че е тежко контузен в следствие на ентусиазма на приятелката му да направи като във филмите и да го „скрие целия“. Изсмях му се зверски, но той каза, че въобще не е весело, защото сега, хем не иска да разочарова приятелката си, хем не иска това да се повтаря по същия брутален начин.

От това може да се извлече и някаква поука от типа на „в какво се превръщат мечтите“, но по никакъв начин не искам да ви отклонявам от основната техническа забележка.


Снимка за регистрация в торент тракер

Като се опитах да вляза в торент тракера на дата.бг ми излезе следното:

За да активирате профила си е нужно да направите описание за себе си, както и да добавите поне една РЕАЛНА, ОСНОВНА снимка.
Публикуването на снимките ще стане след като екипа на Data.BG ги прегледа.
Това се прави с цел предотвратяване на злоупотреби.

Ей сега две ще сложа. Може и декларация да искате да дойда да ви подпиша. Странното е само, че с тези мерки ще изгонят хора от тракера, следователно ще загубят трафик и на практика си ритат по бизнес модела. Но това трябва да означава единствено по-добър „истински“ интернет. Е, и бг аматьорски клипове по-малко означава.


Името ми на английски

Когато става дума за името, винаги ми е много забавно да гледам първите опити на англоговорящи да го произнесат. По начина по който го изписвам това са си три гласни една след друга и първо ми беше интересно, а след това и забавно да гледам как се опитват да го прочетат. Опитайте и вие и ще разберете. Аз твърдя, че имам едно от най-трудните български имена за произнасяне от англоговорящи. Някой с по-добри предложения?


Apache httpd 2.2 и Firefox 1.5

Като мина оня ден лог анализатора, за директорията със снимките на крипто акселератора забелязах, че Firefox 1.5 беше над 50% от всички браузъри и имаше само един IE, а останалите бяха предимно Firefox 1.0.х и някои други. На мен 1.5 ми е малко нова версия, а и е ми е един от най-ползваните инструменти, за да го обновявам още, но явно за другите работи добре.

За личния софтуер – разбирам защо се търси новата версия, но ми е странно, че забелязвам все повече и повече httpd 2.2 да се ползва. А го забелязвам по съобщенията му грешка. Наистина, в него има интересни неща, но толкова чак да не може да изчакат?

Категория: кратки

15 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Владо Георгиев на 01.02.2006г. в 19:57ч.

  Име = Gueorgui Hadjiivanov. Ей това никой англоговорящ не може да го прочете правилно ;-).

 • Алекс на 01.02.2006г. в 20:27ч.

  Аз твърдя, че имам едно от най-трудните български имена за произнасяне от англоговорящи.

  Аз пък открих, че имаш едно от най-трудните БАСКИ имена за произнасяне от англоговорящи :-P… Ако се вярва на скромния ми инстант рисърч (ако някой иска, нека задълбае и си каже резултата), Peio e форма на Pello (в исп. ll се чете като „й“), което пък е производно от Peter. Това не ми е единствения източник, но който иска още, ще потърси ;-))
  Потвърждение намирам и в български сайтове, които твърдят, че именния ден на името е 29.06, което е Петровден ;-))
  Та така за българските имена :-)))

  Сетих се покрай това, че много от нас мислят имената си за български, но едно от съвсем малкото имена, за които е доказано, че са български, е например Курт. Също и „бъбрек“, не че това е име, но това е съвсем друга тема и да не я зачеквам ;-))

 • kvo ti puka на 02.02.2006г. в 00:08ч.

  Дори името Стоян ги затруднява. Щоян, СтОиаан, Стойан, wtf! all those bulgarian names are just another word for catastrophy… i think i’m gonna call him Stew!

 • Георги Чорбаджийски на 02.02.2006г. в 00:28ч.

  Re: снимка за регистрация
  Тия пък data.bg,ебати и наглите. И как ще разберат, че снимката качена към акаунта сулио_пулио е МОЯТА? Из нета има толкова снимки на хора :) Отделен е въпроса, че тракера им е гаден.

 • кольо на 02.02.2006г. в 03:00ч.

  Наскоро ми попадна една малка програмка, в която си въвеждаш ЕГН и тя ти казва кой си, що си и за какво се бориш + разни други полезни нещица като съдбоносни години, критични дни, щастливи числа, как си в леглото, положителни и отрицателни черти, та дори и какво си бил в предишния си живот & all that jazz… Та, освен всичко това, там има богат (ама наистина богат!) списък с имена, като за всяко едно си пише от къде произлиза и какво означава. Там „Пейо“ също бе показано като производно на „Петър“, което от своя страна идва от гръцкото „petros“ – „скала“. :)
  И си представих – Пейо Попов -„Скалата“! И гледаш лошо! (както казва братовчед ми – „като касапин с тъп нож и цяла нощна смяна пред себе си“) :))

  Някои хора наистина си вървят с името… :)

 • Сашо на 02.02.2006г. в 09:26ч.

  Помислих как да напиша името ти на английски така че да може един англоговорящ да го произнесе така както звучи на български.
  Резултата беше Payo. „pay“ нали си е съществуваща дума на английски и се произнася „пей“ и после прибавяш „о“-то. Така може и да го обясниш на англоговорящите – It’s the word „pay“ (as in „paying a price“) plus the letter „o“.
  Написах Payo на един лист хартия и го пододох на колегата на работа да го прочете. Той се позамисли малко, но след кратко колебание го произнесе сравнително близко до това както би трябвало да звучи. Дано това да е помогнало малко. Ако не… здраве :)

 • Райо на 02.02.2006г. в 10:10ч.

  Това ми напомня за едни французи, които мъчиха-мъчиха с цялото ми име после с краткото и накрая се задоволиха с „Раю“ :)

 • Алекс на 02.02.2006г. в 13:13ч.

  Райо, ти попадаш в следващата категория веселби с „-чо“ накрая на името. И ме подсещаш за нещо, което беше казала Юлия Папазова за Дончо, по повод опитите на всевъзможни чужденци да се справят с името му:

  „Не могат да се оправят само с името на Дончо. Как ли не му го променят – Донтко, Доншо, но правилното да научат не могат. И накрая ме питат: „Добре де, за ДОН разбрах, но ЧО за какво е?“ Аз им казвам, че това му е цялото име, а той се опитва да им го каже по букви, с което ги обърква окончателно“

  :-))))

 • пейо на 02.02.2006г. в 14:39ч.

  @ Владо Георгиев
  Зачита се, но аз твърдя, че моето още води по трудност, заради по-малкия си брой букви :)

  @ Алекс
  Аз се казвам Пейо, защото дядо ми се казва Пейо. Дядо ми е пич и името му може да е единствено производно от това на неговия дядо.

  А аз знам, че именния ми ден е на Харалампей още известен като „чумин ден“. Някак си малко повече ми харесва PR ефекта :)

  @ kvo ti puka
  Те са наистина загрижени да ми произнесат името правилно, когато ги гледам спокойно и неподвижно в очите.

  @ Георги Чорбаджийски
  И на мен първата идея ми беше за сайта на НС, и на силовите министерства като източник на снимки.

  @ Кольо
  Трябва да ти покажа как ме изкараха на една снимка в анфас с осветление за профил. Наистина изглеждах като блъснат и размазан по посока на светлината.

  А наистина това с ножа и нощната смяна звучи като едно добро начало…

  @ Сашо
  Това е абсолютно същия начин по който и аз обяснявам как се произнася името ми! Асоциацията с paycheck винаги изостря вниманието на американеца :)

  Шефа ми пък винаги дава пример с първата част от mayonnaise като казва че е същото само с p за начало, но аз не съм най-поласкан от тази асоциация ;)

  @ Райо
  Пак са научили почти нов за тях звук. По мои наблюдения чужденците почват да се справят с ѝ, ч, ш, щ малко след като спокойно почнат да псуват на майка.

 • Галина на 02.02.2006г. в 14:55ч.

  Панайот. А ‘Панайотов/ова’ си е жив ужас! :)

 • Бобсън на 03.02.2006г. в 01:14ч.

  Само искам да спомена за един портрет на Пейо Попов – „Скалата“, правен от мен лани…

 • кольо на 03.02.2006г. в 14:30ч.

  @ Бобсън:
  Да, точно за този поглед говорех… :)

 • случайна на 05.02.2006г. в 13:56ч.

  Аз, такова, за свирките исках да кажа.
  Мисля че едно от най-лошите неща на порното е, че създава нагласата, че свирките са нещо като личен пърформанс, демонстриращ техника и въодушевление на отсрещната страна, която пък от своя страна, се очаква само да ръкопляска от ложата.
  Мисля, че хората пропускат нещо много важно, а именно, че онуй, което в пристъп на сантименталност наричаме още „орална любов“ е преди всичко взаимодействие. Иначе казано, макар че отнема време да си го извадиш от устата, за да питаш така ли, или онака, в повечето случаи има смисъл:)

 • sld на 26.04.2006г. в 08:43ч.

  уви с моето име нямат проблем ,виктор уви е разпространено навсякаде а и няма някакви специални бг звуци :).Но наистина е забавно да гледаш как се опитват да произнесат някое име на град или местност в българия.Едни французойки ми бяха много забавни дори като говорехме на наглийски защото те си го говореха като френски и едвам им разбирах. Айде да ви весело на тези със интересните български имена.

 • английски за деца гоце делчев на 22.06.2015г. в 12:20ч.

  Темата ви е доста интересна и се надявам, че ще има продължение понеже е доста обширна.На мен също не ми се иска да споря дали порното учи на нещо хубаво.На скоро прочетох един израз, който гласеше нещо подобно като „ако всички мъже гледаха повече сериали, а жените порно, светът щеше да бъде едно по добро място за живеене“. Вече нека всеки да го разбира както си поиска, на мен ми се стори забавно.