трънки и блогинки

Бих искал да знам

Написано на: 03.02.2006 · 12 коментара

Защо жените си синхронизират цикъла?

От няколко места вече ми казват и потвърждават, че жени, които работят/живеят заедно след няколко месеца си синхронизират и месечните цикли. Това явление трябва да е изследвано от трудовата медицина, защото може да е сериозен проблем. Представям си, примерно, как за работещите в някое деловодство им става проклето и омразно по едно и също време и всички, които направят грешката да им поискат нещо в повече биват изпепелени само с поглед. Интересно е, ако има и друга причина макар, че е ясно, че то всичко е от главата.

Гугъл.бг?

Какво е това нещо? С какво е по-различно от нормалния сайт? В линукс-бг се чудехме, Джендо се чуди, а в за Китай вече всички разбраха, че се вадят променени резултати.

Аз реших да проверя дали гугъл.бг пък не връща и различни резултати и… се оказа, че го прави. Търсенето за „линукс“ ми даде подобни но различно подредени резултати в .bg и .com сайта, без да съм махал каквито и да са настройки или кукита. Не ми харесва тая работа. Жалко, че търсенето в интернет не е толкова лесна работа, защото в противен случай щях да се надявам да се появи скоро алтернатива, която да подкрепя в нуждата си да се чувствам различен.

Dilbert или Pearls before Swine?

Вчера бях готов да обявя циничната мишка и прасето за новия ми най-любим комикс, но днешният Дилбърт ме разубеди. Много са добри и двата и борбата е наистина ожесточена. Сега си проверих и броя на любимите, които съм си запазил от двата и Дилбърт все пак води с 2 броя, но дали броят на запазените може да се сравнява със смеха, който е предизвикал в мен?

Дали си плащат за препубликуване на карикатурите?

Които следят новините знаят за „скандала“ с публикуваните карикатури на Мохамед с чалма като бомба в датски вестник. Твърде много мюсюлмански организации се надигнаха обидени и заплашиха с бойкоти и щуротии. Риторичен е въпроса защо не се сетиха да протестират когато „неверници“ се гаврят с Корана и сродни по религия мюсюлмани на арабска земя, но като ще е за рисунки във вестник са най-лютите на света (още коментар от Д. Панев). За мен, обаче, е интересен въпроса дали европейските вестници, които се солидаризират с датското издание и също публикуваха карикатурите са платили авторски права за това, или солидарността предполага да е безплатно?

А, да карикатурите не са нещо особено.

Категория: кратки

12 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Oga Draco на 03.02.2006г. в 20:39ч.

  Относно месечните цикли на жените – четох (доста отдавна), че там в подходящите периоди жените отделяли някакви феромони или прочие вещества и по тоя начин съобщавали на останалите на какво дередже са -> жените се синхронизирали. Още повече, че тия сигнали въздействат и на мъжете (с които жените живеят). Това и от личен опит го потвърждавам…

 • yovko на 03.02.2006г. в 21:30ч.

  Мерси за комикса :-)

 • Лина на 03.02.2006г. в 22:00ч.

  @Oga Draco
  Не съм се задълбочавала в темата, но и аз съм чела същото – в „Мравките“ на Бернар Вербер. Тогава се зачудих дали наистина е така или авторът е добавил известно количество художествена измислица вътре :)

 • Oga Draco на 03.02.2006г. в 22:49ч.

  А не – аз съм го чел в научно-популярна литература. Така че залагам на достатъчно количество истина :)

 • Григор на 04.02.2006г. в 23:06ч.

  Бернар Вербер е много известен учен, и има солидни разработки в областта на феромонната комуникация. Художествената литература („Мравките“) е само страничен продукт за него… Така че бих предположил, че той знае повече по въпроса, отколкото е написал.

  А колкото до резултатите от Гугъл.ком и Гугъл.бг – не се учудвам, че са различни. Задавам си обаче въпроса кой от двата е цензурираният – или, по-точно, кой е ПО-цензурираният…

 • illa на 05.02.2006г. в 16:19ч.

  ами не е така със синхронизацията :)
  а за Google – дали е въпрос на цензура или на технология на регистриране на сайта? Има го и единият, и другият проблем. Но са различни проблеми.

 • otnosno karikaturite на 06.02.2006г. в 01:16ч.

  Коментар на шльокавица, който преписвам и редактирам само заради url-a. Иначе, ключови думи в текста бяха: „бойкот“, „депортация“, „араби – наркотици“ и много удивителни. И да, това е цензура, ако се интересувате.
  Пейо

  Да бъдем солидарни с Дания!

 • al_shopov на 06.02.2006г. в 14:34ч.

  Този факт – за синхронизацията на цикъла у жените, бях чел още в гимназията. Когато попитах момичетата дали има нещо вярно – те ми казаха, че съм перверзник и не ми отговориха.

 • Владо Георгиев на 06.02.2006г. в 17:23ч.

  За Дилбърт – трябва да се види и продължението ;-)…

 • ZiZi на 07.02.2006г. в 00:28ч.

  Всъщност,синхронизира се не менструацията, а овулацията( момента когато е възможно оплождането, който е точно 14 дни преди менструацията). Причината се корени в животинското ни начало.Дължи се действително на феромоните , а целта му е женските в една общност да имат еднакъв биологичен шанс да забременеят в даден момент , а мъжкия ,който бива привлечен от феромоните на овулиращата женска , в случая жена ,да избира не заради хормоните , а по други белези.

 • AZ на 07.03.2006г. в 23:37ч.

  не мисля, че моите прадеди са животни

 • ZiZi на 21.03.2006г. в 23:27ч.

  Ще е интересно за мен да докажеш обратното. Наистина!