трънки и блогинки

МВРто на Културата

Написано на: 17.02.2010 · 8 коментара

„МВР и културата вървят ръка за ръка и не искам повече да чувам, че културата няма нищо общо с МВР“
Калин Георгиев – Главен секретар на МВР

Това откровение ще да е седмичния ми дзен. Първата ми асоциация беше как са арестували Филхармонията и сега се водят ръка за ръка. Нещо като българския и съветския слон: хобот за хобот – през вековете. После за малко се надявах баретите да са прибрали поне министъра на културата, но напразно. МВР са горди, че са произвели най-гледаната филмова продукция и с право очакват да се запитаме, за какво ни са ония кекави хрантутници от ВИТИЗ. С такова МВР друга култура не ти трябва.

Според главния секретар: „МВР се явява донор или меценат на българската култура“. Ако бях такъв горд меценат, щях поне да брендирам баретите. Представете си записа от акцията – автомати, маски, викове и върху черните жилетки надписа НСБОП съчетан с рекламен слоган: „Най-доброто предстои“ или „НСБОП: До теб, докато си на върха“. Ако бях рекламодател, щях да им платя и да погърмят. Хората се възбуждат от екшън. За да си успешен трябва да се държиш като барета със стриптизьорка, а не като заспало силебрити.

Опитвам да кажа нещо върху думите на главсекретаря, но как мога да си въобразявам, че ще бия МВР (по-скоро обратното). Както каза Кольо: „Културата или я имаш, или вървиш ръка за ръка с нея“.

Категория: глупости

8 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • пламен на 17.02.2010г. в 22:02ч.

  А забелязваш ли, как на външен вид (че и не само) Калин Георгиев все повече заприличва на ранния Бойко? :)

 • пейо на 17.02.2010г. в 22:08ч.

  @пламен
  Не, защото не мога да фокусирам погледа. Направих един от тези шлемове с тежест и допреди малко си въртях тиквата да ми укрепва трапециуса. Като на Бойко :)

 • Eneya на 18.02.2010г. в 00:08ч.

  Хобот за опашка всъщност се движат слоновете. :)

 • кольо на 18.02.2010г. в 00:16ч.

  МВР обичат Културата. И бахура.
  И операта обичат… И-и-и бахура.

  Ако беше жив Ван Гог, след като чуе какви ги говори г-н Главния секретар, сигурно щеше да си отреже и другото ухо. И щеше да се нарита в бъбреците с кубинки.

 • lomovera на 18.02.2010г. в 00:35ч.

  просто си представям как господин-главният-секретар се прибира вечер и си пуска шостакович, докато разбърква боите за новата картина :D
  живеем в истински абсурд!

 • пейо на 18.02.2010г. в 00:38ч.

  @ lomovera
  задръж само за секунда, с кольо сме развъртели четките като едни старшинки

 • ал_шопов на 18.02.2010г. в 09:48ч.

  Обичам та. Шти звънна.

 • Мила на 19.02.2010г. в 11:32ч.

  Те МВР снимат филми – едни такива, научно-фантастични. Казват се „Да заловиш престъпник“. Късометражни са, дават ги в емисиите новини :)