трънки и блогинки

За прасетата

Написано на: 10.02.2006 · 4 коментара

Има нещо много японско в прасетата въпреки, че нито прасетата, нито японците искат да го признаят. И прасетата и японците живеят в стремеж към простота и хармония със заобикалящия ги свят. Също така и при прасетата и при японците идеал за красота са малките и слаби създания, докато огромните сумо екземпляри са най-уважавани и почитани членове на обществото.

Но това не е само в Япония. В Китай прасетата са влезнали даже и в писмеността. Ако към йероглифа за къща прибавим и символа за прасе, той вече ознава „щастлива къща“ и това съвсем не е случайно. Не само в древните източни култури прасетата са на почит. Прасетата белязват и най-светлият християнски празник – Коледа. На този ден, когато се ражда нашият спасител, прасето умира.

Някои могат да кажат, че това е случайно съвпадение, но никой не може да отрече, че прасетата са алтруисти и се раздават докрай, което е качество, безпорно, християнско. Тъй като заговорихме за религии не мога да не спомена и мюсюлманите, които догматически са се лишили от свине и напоследък вършат глупости. Всеки, който е изял две пържоли от бут, ще отпрати екзалтирания молла с най-простото: „Млъкни, бе! Не виждаш ли, че ми е тежко.“.

Но нека се върна на скромността и алтруизма като основни качества на прасето. Не е случайно, че те са символ на щастие, защото както казват всички щастието се крие точно в даването, а те се раздават без остатък от кожата до ушите и не искат нищо в замяна.

Но едно друго положително качество е тяхна казън. Искреността и откритоста са така непопулярни днес и те водят до уронване на името и на прасетата. Днес да се яде прасе не е модерно. Не само вегетарианците, а и другите предпочитат пилешко или телешко пред свинското.

Консумацията на прасе се превръща в таен акт, който се споделя само с близки хора. Чувството беше почти интимно, когато с една моя любима колежка (много възпитано и деликатно създание) седнахме в ъгъла на една кръчма и тя със светнали очи си поръча вратна пържола! При мен желанието за свинско е нещо, което се проявява изключително силно след добър секс. Тогава имам нужда от сила и моща на прасето е най-добрата помощ.

Мога да продължавам още и още с примери от фолклора, вицовете и къде ли не още, които ще доказват отново и отново положителните им качества, но мисля, че и сами може да ги откриете, ако се вгледате непредубедено.

Аз, лично, предпочитам мечки.

Категория: глупости

4 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • kvo ti puka на 10.02.2006г. в 23:02ч.

  Според мен на мюсюлманите трябва да им падне най-накрая забраната да си признават, че плюскат шунка и пият алкохол…
  Интересно ми е има ли китайски ресторант който да предлага печено прасенце(по някакъв дръпнат начин)за вкъщи.
  Ако имаш нужда от свинско след добър секс(за да си възстановиш енергийните липси), о, ти направо си титан, а на партньорката ти не завиждам.

 • пейо на 11.02.2006г. в 12:54ч.

  Сега само дисидентите-мюсюлмани пият и ядат свинско и аз предпочитам да си остане така, защото, ако ще трябва да измислят нещо ново ще бъда притеснен.
  О, ти си нямаш идея какво ми пише на боксерките.

 • кольо на 11.02.2006г. в 21:06ч.

  @пейо:
  Щампа ли е или ръчно извезано? :)))

 • пейо на 11.02.2006г. в 22:56ч.

  @ кольо
  Ам Кольо, ни щампа, ни везано. Като на Мерцедес емблема ми стои най-отпред и толкова ми се смяха, че отиде всичко и всьо… Ще ти разправям като се видим.