трънки и блогинки

14.02.2006

Написано на: 14.02.2006 · 11 коментара

Изрод

Ако нарека някой „изрод“, това означава, че му правя комплимент. Това за мен е една от висшите степени на възхита от отношението на човека към действителността. Обяснявам го изрично, но всъщност се радвам, че хората, които съм титулувал така го оценяват веднага без всякакви допълнителни обяснения.

Един от хората, които аз представям лаконично и категорично по този начин реши да се включи в опитите да ми обясните омерзението с кратка литературна творба. Благодаря на всички, които се опитаха с дефиниция или въпрос да го направят, но обърнете внимание на нейния коментар. А, да и името Klebsiella въобще не е случайно, но то би подхождало на само планираните текстове на тема „Култура на сране и ебане“, които тя на всичко отгоре има и познания да напише.


Блясък с шоколадче

Една от най-забавните ми комбинации напоследък е списанието за известните и красивите, което идва в комплект с шоколадче, за по-лесното си приемане. И гледката как две млади направени моми отгръщат списанието, гледат крака, усмивки и прически, и след някъде петата страница инстинктивно посягат към шоколадчето…


The meaning of Lila

Лила за някои е прекрасната идея, че Бог е създал вселената и целият наш свят с усмивка и само защото е искал да си поиграе, и забавлява. Това е идея, която на мен ми допада извънредно, но тя беше само несъзнателно, когато избирах The meaning of Lila, като един от комиксите да получавам ежедневно. А го избрах, защото комиксът започва предимно с това как главната героиня спи на клавиатурата през работно време, след тежка нощ навън. Ако и ви звучи познато, комиксът може да ви хареса.


Аз съм розов октопод

Някой знае ли я тази песен? Помня я от когато като малък съм гледал как се събират „мръсните наркомани“ на античния театър в Пловдив и я пееха, но така и не я научих. Почваше с:

Аз съм розов октопод
и се храня с водород…

А да я знае някой цялата?

Категория: кратки

11 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • MiCRoPhoBIC на 14.02.2006г. в 10:24ч.

  Аз съм розов октопод
  и се храня с водород.

  Аз нищо не знам, само ям, само ям.

  И пея в нощта песента на глада.
  Аз живея на Луната
  и хвърча из небесата.

  Аз съм много, много стар.
  Възрастта си аз не знам.

  Аз на никого не служа
  и от нищо нямам нужда.
  Аз съм кален пещерняк
  и се лутам в кален мрак.

  Аз съм глупав алпинист
  и се гърча като глист

 • пейо на 14.02.2006г. в 14:49ч.

  Ееее, благодаря!!! Ти наистина отговаряш на 100% на идеята ми за човека, който би могъл да даде текста на тази песен :-))

 • Lemon на 14.02.2006г. в 14:54ч.

  напълно се идентифицирах с обръщението „изрод“, което между другото си е запазена марка на моя много добра приятелка и мен. всеки мейл, всяко обаждане започват с „изродееее“ :)

  благодаря, че ми напомни за тази песен, бях я забравила, а е толкова готина :)))

 • пейо на 14.02.2006г. в 15:31ч.

  @ Lemon
  Пловдивски… изроди :-)

 • Алекс на 14.02.2006г. в 15:47ч.

  @Lemon: подсети ме за обръщенията в писмата на моята мила Тони, които обикновено са в стил „Здравей, откачалнице!“ или „Здравей мила моя любима кукувице (и не мисли, че те сравнявам с някоя птица!)“.
  И някак веднага се усещаш обичан :-)))))))

 • kvo ti puka на 14.02.2006г. в 18:37ч.

  Сещам се за двойка кюстендилци, които мило си викаха един на друг „лешо“, романтика..!

 • кольо на 14.02.2006г. в 23:22ч.

  Oooo, редовно чувам от/казвам на добрите си приятели „идиот“, „простак“, „шматка“, „куче мръсно“, както и някои доста по-вулгарни. Само че всички те са по-скоро обръщения, някои от тях строго индивидуални, докато „изрод“… „Изрод“ наистина е висша форма на възхвала, възхищение и преклонение. Универсалният комплимент. :)

  Пейо, туй за октопода трябва да ми го запееш, та да го налучкам на китарата. Звучи обещаващо. Изродска песничка! :)

 • Борис на 28.07.2007г. в 19:15ч.

  хахахахаха тая песен розов октопод е на групата розов октопод групата се е състояла от 4ма студенти по медицина единия ми е вуйчо хахахаа много готина песен и много луди хора са познавам ги сичките

 • Вовата на 28.12.2007г. в 19:17ч.

  Песента за розовия октопод не е на никакъв вуйчо (освен ако не си племеник на истинския автор, което не е невъзможно, защото той има брат).

  Песента – текста и музиката – са дело на скулптора Явор Рилчев Илиев, по прякор Явката, мой отдавнашен съученик и приятел и беше написана през втората половина на седемдесетте години.

  Явор има доста песни, които макар и безмислени на пръв поглед, в онези времена имаха скрито послание на отричане на системата, в която беше впримчена младостта ни. Една от тези песни беше: „Ние сме овце“, която беше с доста директен текст, заради който Явката беше многократно арестуван и разпитван.

 • Юрий на 23.03.2011г. в 03:14ч.

  Ето: http://www.youtube.com/user/tutankamon1963#p/a/u/2/Hkq8qo9hVhs

 • пейо на 23.03.2011г. в 08:45ч.

  @ Юрий
  Много благодаря! Не я помня с тази мелодия, но никак не е зле и така