трънки и блогинки

На пода

Написано на: 21.02.2006 · 11 коментара

Изнесъл съм се почти изцяло на пода. Сутрин си пия чая в сейза (японски седеж), ям седнал по турски, облегнат на секцията и с изпънати крака пък си тракам на компютъра, а чета в абсолютно всякакви положения. Пода ми е стол, а леглото съм го обърнал на маса. Една от причините е, че тръбите на парното ми минават под пода и ми се образува нещо като подово отопление под задника, което, няма да крия, си е приятно.

Но хубавото не е само в топлото. Забравих болките в гърба, които ме тормозеха, а и вече мога да избирам от много повече пози от когато съм на стол. А стола наистина може да е ограничаващ. Предполагам, че за нормален работен ден с почивки и ставания ще е по-добър, но когато съм пред компютъра повече от 12ч., въпреки, че се въртя и сменям позициите всеячески, се схващам от стола. Може да са любопитни резултатите от изследване колко от хората, които са по цял ден на стол, могат да си хванат пръстите на краката. Като си на пода можеш да се навеждаш, въртиш и по всякакъв друг начин да се разтягаш. Нещо като мини-йога си е.

А е и по-удобно да се отпуснеш. Особено, ако запаля и някаква свещ или клечка, в приятна компания на приятна музика, аз се чувствам значително по-удобно от, ако трябваше да съм изправен на стол. Мисля си, че един кожен пуф може да ми дойде много добре, ако нямаше да се спъвам и да го ритам през другото време. Друго предимство е гледната точка. За мен е много интересно да гледам нещата от долу-нагоре и да забелязвам, примерно, как пода и килима са чисти или имат нужда от чистене.

Вероятно ще се сетя още безсмислени доводи за предимствата на пода пред стола, но всъщност исках да си кажа, че долу се чувствам по-добре. И още по-вероятно е да се изнеса скоро пак на стол и бюро. Ей така, за разнообразието.

Категория: дневни

11 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • yovko на 21.02.2006г. в 21:13ч.

  Ми скоро ще можеш да го предложиш като начин за съхраняване на свободни работни места. Този нов почин за работа на пода може и да се приеме радушно ;-)

 • Nick Angelow на 21.02.2006г. в 22:33ч.

  нали знаеш старата шопска поговорка“ ‘оти да работим седнал, ако мога легнал’ :о)

 • Алекс на 21.02.2006г. в 23:00ч.

  Ник, ей на толкова си от другата шопска мъдрост – „Змеята е най-убавото животно. Ем си лежи, ем си оди“ ;-)

 • пейо на 22.02.2006г. в 07:19ч.

  @ Йовко
  Парадоксът е, че хората с такива добри предложения обикновенно получават по-големия стол ;-)

  @ Nick Angelow
  В моя я край я знаем: „Що да работя, като може и да не работя“

 • pro_01 на 22.02.2006г. в 11:06ч.

  умната с продължителното седене по турски. понеже още не съм си сглобил бюро и работя на пода вечер като се прибера, 4 месеца по-късно капачките ми вече отказват много сериозно. куцам, ходя като яхнал бойлер и никак не е на добре тази работа ;-/

 • пейо на 22.02.2006г. в 12:12ч.

  @ pro_01
  На мен компютъра ми е на предишното ниво, защото е на леглото, но пак благодаря за предупреждението.

 • Жени на 22.02.2006г. в 16:44ч.

  аз цял живот седя на земята (когато не се налага нещо друго) и там се чувствам най-добре…. пък и слава богу не са ми се появили проблеми с капачките :о) обаче откак ходя на работа, се измъчих на тоя стол по цял ден…. може би идеята с работните места на пода би имала успех :о)

 • пейо на 22.02.2006г. в 18:32ч.

  Жени, почти си представям идеалния офис за теб. С шарена черга на пода, свещи, разни висящи и миришещи работи, цветни неща и други такива.

 • Жени на 23.02.2006г. в 00:48ч.

  @ пейо
  ех…… направо офис-мечта :о) дали не можеш да си поговориш с шефа за ползата от такива офиси? :о))

 • blu на 27.02.2006г. в 15:48ч.

  Може и да не е *съвсем* на място, но все пак ето един цитат от М. Турние:

  „Моят дядо казваше: „Нямат проблеми с простата само целомъдрените и седящите.“ Не знам почти нищо за неговото целомъдрие, но аптекарският му занаят го принуждаваше да работи прав през целия ден, а е факт, че почина на деветдесет и три години без да е бил опериран от простата.“

  :-)

 • HuK на 02.03.2006г. в 02:43ч.

  Забелязали ли сте че когато седите на пода тавана е мнооого високо, като в замък :)!