трънки и блогинки

Неформална подкрепа

Написано на: 14.04.2010 · 6 коментара

Предстоящи събития: „От 8.00 до 10.00 часа сутринта пред Министерски съвет ще се проведе гражданска проява в подкрепа на правителството. В 10.00 часа започва редовното заседание на Министерски съвет.“ (от) Кметът как ли е разрешил, след като новопроменения чл. 7 ал. 2 на Закона за митингите забранява да има такива прояви в близост до Министерски съвет? Или „проявата“ не е митинг, а по-скоро „неформален митинг“ в традицията на ГЕРБ? Но защо ли оставям формализма да пречи на гражданите да изразят радостта си?

Преподаватели в Уличен университет – филиал Банкя ми обясниха малко политиката и разясниха, че подобни граждански прояви са инвестиция, която ще се върне и мултиплицира. Воден от светлия спомен за добрите чичковци, които ни махаха от трибуните, когато със чавдарските връзки участвахме в спонтанните майски граждански прояви, искам да се включа в тази  проява на инвестиционен рационализъм с предложение за незабавно задържане на Кризата от страна на МВР;  освежаване на крайниците и независимата преценка на съдиите с гимнастика „падни-стани“ и разтегателни упражнения, които да им позволяват да събират ръцете зад гърба; осем литра прясно мляко всяка сутрин, докато симулантите от Пирогов не престанат да обременяват НОИ; въвеждане на скала за оценка на вината, според прякора и използване на ласкателствата като доказателства; задължително участие на Доган и Велева в новия формат ПолитБрадър, със специално участие на Първанов и козел; въвеждане на данък върху ДДС, данък „Станишев“ и подобни напъни за неформална подкрепа, които ще бъдат засенчени от следващото интервю на премиера.

Допълнение: Не издържах и минах да видя всенародната радост. Малко след 9 имаше малка, но доволна група и само един транспарант, на който пишеше „Спорна работа госпожи и господа министри“.

Организатор на щастието е „режисьорът Борис Панкин, който не успя да стане директор на музикалния театър въпреки заповедта му за назначение, подписана от Вежди Рашидов. Съставът на оперетата посрещна Панкин със стачка и успя да осуети „въдворяването“ му в оперетата. Тогава министър Рашидов назначи Панкин за съветник в Министерство на културата“. Повече от в. „Сега“ и „Дневник“.

Категория: всякакви

6 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • x10 на 14.04.2010г. в 12:02ч.

  Браво! Друго си е блога, а труд и 24h ряпа да ядат(не че днес ги разбирам тея работи). Друго си е човек с апарат да може да провали цяла пропаганда. btw, точно един футболен отбор народ са се събрали, за награда да ходят на банкя бойко да ги тренира. Срамна работа – 11 човека подкрепят правителство, ама и той премиера покрай вятъра дето си прави на устата поолекна доста(още повече) напоследък.

 • кольо на 14.04.2010г. в 19:14ч.

  Всичко звучи толкова абсурдно, че няма накъде повече…
  Но както е казал оптимистът – „Ааа, има, има!“.

 • златката на 15.04.2010г. в 12:18ч.

  По поръчка и по съвест съм длъжна да попитам:
  Пейо, да не би случайно да са те засекли в една зала за танци скоро ?

 • пейо на 15.04.2010г. в 12:41ч.

  @ златката
  Само за мааалко, изпращах разни кандитат-танцьори.

 • златката на 15.04.2010г. в 13:05ч.

  леле Пейо,
  представи си само колко си популярен, веднага си бил отбелязан :))
  ахахаха, сега за откритието и почесването по егото си ми задължен поне с 2 пържоли и 3 кебапчета :))

 • sifon4o на 17.04.2010г. в 13:48ч.

  Не убивайте диригента. Слава богу, той има талант да удря с палката предимно собствената си глава.