трънки и блогинки

Историята на една мартеница

Написано на: 03.03.2006 · 3 коментара

Повечето, с които сме се виждали на живо, сте забелязвали, че в необичайни части на годината си ходех с две мартеници. Тази на дясната ръка ми беше от преди две години и нейната история не е странна, нито интересна, но, може би, малко продължителна за една мартеница.

Не зная със сигурност, но съм убеден, че ми я е вързала някоя проверена мома и го е направила с вярата и умението да случва добри неща, защото въпреки всичко каквото съм правил през тези години мартеницата не мръдна. Другите мартеници, които бяха на същата ръка, ги вързах всяка на различно място и с различна мисъл, но точно тази реши да остане малко по-дълго. Последната ѝ дружка увисна на някакво цвете в саксия в терминала на летище София малко преди да се кача на един самолет за някъде надалеч.

А не е било като да е нямала предложения да украси някое дърво. Първото беше едно дърво в градината на спокойна двуетажна къща, която се намираше на около 500м. от океана, а на толкова разстояние разстояние в другата посока беше един от най-красивите резервати, които съм вижал. Родният ми любим Пловдив беше другото място, където мартеницата се замисли за малко да остане, но и двамата бързо се съгласихме, че тези мартеници, които останаха там са били достатъчни. Една страна, на другия край на света, с чудни червени и оранжеви цветове бе поредната, която поиска мартеницата за себе си, но там решението беше повече от категорично. И други… и така до вчера.

Вчера и двамата с мартеницата се съгласихме, че това е нещото, заради което ще я вържа здраво на някое дърво на специално място, така, че да не се развърже и клонът ѝ да не се чупи лесно. Затова и вчера с мечката обикаляхме из София да даваме сладки неща на хубави хора. Да, историята беше това.

Сега остава мартеницата на лявата ми ръка.

Категория: истории

3 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • кольо на 06.03.2006г. в 12:24ч.

  Така и не разбрах кое е „нещото, заради което ще я вържа здраво…“ и… общо взето не схванах истоията около мартеницата, но както и да е. Хубавото е, че сте носили радост на хората онзи ден. :)
  А мечката не престава да ме учудва и радва. :)

 • Bishop Jakes на 16.06.2016г. в 19:13ч.

  Здравей,
  Аз съм епископ T.D Jakes, частен заем кредитор, който дава живот на възможностите заеми. Имате ли нужда от заем спешно, за да изплати дълговете си или имате нужда от заем, за да се подобри бизнеса си? Вие сте били отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? търси повече, защото ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Ние отпускат средства на лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнес в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние предлагаме надеждна и бенефициент помощ и ще бъде готов да предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес:
  (bishopjakesloancompany@gmail.com)

 • ELENA на 03.02.2017г. в 07:51ч.

  аз имам една карта и тази карта дава пари, мога да използвам тази карта, за да се оттегли 3000 евро всеки ден, тази карта е много сладък, дори когато съм някакви пари в сметката си, картата все още ще ви даде 3000euro дневно, тази карта е програмиран карта и тя е одобрена от правителството.

  ако имате нужда от тази карта или искате да научите как да се направи тази карта просто се свържете с dupuymichael26@gmail.com

  тази карта ще ви направи богати и щастливи

  Благодаря