трънки и блогинки

06.03.2006

Написано на: 06.03.2006 · 5 коментара

Обратна връзка 2 – равносметка

Най-използвана дума от мен в отговорите на писмата е „благодаря„. И наистина благодаря, на всички които ми писахте. Всеки, който ми е изпратил писмо, ще получи отговор като ще се постарая да не се забавя с повече от ден. Предполагам, доста хора се питат колко са се отзовали и отговорът е много, но колко е грешният въпрос. За мен истинското ласкателство бяха самите хора и сега съм се понадул немалко от хубавите неща, които ми писахте. Изключително много ви благодаря, още веднъж!


Разширяване обхвата на търговските марки

Няма нужда да ви обяснявам как марката в днешно време е всичко и как съдържанието е все повече без значение. Логично и защитата на този капитал е да се увеличава чрез разширяване полето на закрила (засега в САЩ, скоро и унас). Досега марката защитава название, но само за определена пазарна ниша (примерно Windows за софтуер, BWM за коли), но със замислените промени значението на пазарната ниша ще намалее и името ще стане водещо (повече и по-точно от publicknowledge). Също така и некомерсиалната употреба на марките (т.е. споменаването им) ще бъде забранена по подразбиране. Т.е. назоваването и позоваването на марка ще може да става, но само, ако се спазват условията на политиката на марката, което логично не радва пишещите, защото изречението „Windows-а заби и BMW-то спря„ може скоро да е твърде скъпо да се напише. Темата е дълга както са дълги и възможните изводи и последствия. Приемете го просто като сигнал за идващи промени.


Побългаряване на имена на сериали

Ако взаимстваме и побългаряваме чужди концепции за ТВ предавания и игри, защо да не взаимстваме малко сериали и да ги адаптираме за българската обстановка. Ето малко идеи:

  • Desperate Housewifes – Македонски съпруги
  • Jonny Bravo – Бойко Б.
  • The West Wing – На гърба на Шератон
  • Шотландски боец – Дупнишки ерген
  • Orange county и Lost – Столипиново маала
  • Криминални уравнения (Numbers) – От аванс до заплата
  • Cow and Chicken – Каризма

Още идеи?

Категория: кратки

5 коментара ↓

Коментирайте, моля:

Моля, пишете на кирилица! В противен случай, коментарът няма да бъде получен.
Нямате настроена кирилица?   |   Помощ за настройка