трънки и блогинки

Осмомартенско

Написано на: 08.03.2006 · 7 коментара

Празник на женското равноправие, на който жените искат да бъдат третирани още по-специално. Лесно би ми било да се хиля на иронията, ако не бях заобиколен от жени, които продължават да бъдат жени въпреки, че са равноправни и равноотговорни на мъжете.

Не говоря за тези, които се развиват само на задник и фасони, защото те са най-лесни. Те „ценоразписа“ им и сами ще ти го дадат – букет и вечеря = свирка (а ако не гледаш оттегчено има премия). Думата ми е по-скоро за онези труженички на тихия фронт, които са като един Джепето и от парче дърво правят мъж. Най-малкото, защото и най-върлите феминистки признават, че мъжете топлят повече и за да накараш говедото да те гушка след секс се изискват подход и умения.

Първият път когато ми изложиха женската гледна точка към мъжа като житейски проект, тропах нервничко с пръсти, но не след дълго се съгласих, че и аз бих искал подходящия мениджър. А мъжете сме сложни и чувствителни създания (дори и не-рибите) и често наблюдавам как разумни дами с прикрита зад усмивка типично мъжка досада правят всички онези малки неща, които ни карат да се чувстваме специални и обичани.

И защото наистина за окриления от жената мъж няма граници и невъзможни неща, ми се иска и да го кажа и по начин различен от традиционното: „Ъ! Честит празник. Дръж тия китки.“

Честито и… благодаря!

Допълнение: Комиксите се влючват с осмомартенска мъдрост:

Категория: всякакви

7 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • petya на 08.03.2006г. в 11:58ч.

  за мен лично този празник е голяма борба. благодаря и…благодаря! ;)

 • Милен на 08.03.2006г. в 12:54ч.

  Дааа…8 март. Познавам жени, които го ненавиждат и такива, които се разтапят от кеф, когато настъпи. Целият ден е концентрирал вниманието на хората в/у жената като такава. Ами мъжа??? Толкова много женски празници – обществото натиска мъжа – обърни внимание на жена си!! Направи и безсмислен подарък! Тези подаръци не са израз на обич и внимание – те са задължение и това ,че кич – бонбони, цветя, бижута, ресторанти!! За мен истиснския женски празни трябва да е всеки ден – малки но премерени жестове към жената, която уважаваш и обичаш. Това е по-ценно от всякаква масова подаръкова истерия. Това разбира се е мъжка гледна точка. Жените да ме опровергаят. Честит празник, мили жени.

 • borj на 08.03.2006г. в 14:25ч.

  @Милен – какви мъжки празници – ти съществуваш за да боготвориш. Точка :)

 • taralezh на 08.03.2006г. в 16:38ч.

  Една голяяяяма усмивка се разтегли по лицето ми, когато прочетох последните редове :D
  Благодаря!

 • d'Artagnian на 08.03.2006г. в 16:52ч.

  Да са живи и здрави всички „труженички на тихия фронт, които са като един Джепето и от парче дърво правят мъж“ :)
  Бях дърво, сега съм инструмент…

 • Д.Василев на 09.03.2006г. в 11:12ч.

  Най-малкото, защото и най-върлите феминистки признават, че мъжете топлят повече и за да накараш говедото да те гушка след секс се изискват подход и умения.
  Ако креватчето е малко, сексът и уменията могат да се пропуснат :-)

 • Яна на 24.03.2006г. в 03:06ч.

  Тривиално казвате? Не е толкова жизнено важно ако има подаръци и цветя, но ако ги няма… И най-прилежната труженичка-дърворезбарка ще се намуси и тогава какъв ти секс, чорапите ви ще ви удушат и коремът ще къркори. Точка.