трънки и блогинки

Тази седмица.

Написано на: 17.03.2006 · 12 коментара

Имам си нова поща. Голяма и синя. Удобно ще е да кажа, че съм „Victim of changes“, по по-скоро смятам да направя промените жертва. Промени много, но мечката каза: „Промените са хубаво“. На нея ѝ вярвам, но въпреки това се замислих за защо. Досега съм получавал два истински отговора на въпроса за целта на всичко. Първият е на хората създали flickr и той е: „the goal is to kick ass“. Второто е на Николай (worker7, комуто е нужно) и то е: „за да можем всяка вечер да чукаме манекенки“. Въпреки, че предпочитам първото и въпреки, че едва ли сте манекенки да си кажа, че няма второ такова нещо като 18-19 годишен „piece off ass“.

То, обаче, беше.


Отново на телефона

Възстанових си номера на телефона. От понеделник сутринта пак съм с него, но без адресна книга. Интересно се получава, защото така аз се обаждам само на тези, чийто номера знам. Трима общо и номера на такситата. Четири дена и не ми е потрябвал друг. Не, че не съм поискал да се обадя на някой друг, но не ми е трябвало наистина. Ще изкарам още няколко дена така и след като направя една седмица мисля да направя обобщение за нещата, които ползваме всекидневно, но без които само преди няколко години си живяхме чудесно.


За Милошевич
Боян е сърбин и мой колега. Изключително спокоен и стабилен семеен човек. Нито пие, нито псува, което е нетипично за изградената ни за сърбите представа. Пак когато ми откраднаха телефона му се обадих да му кажа и той беше пиян. Не беше трудно да го питам защо така и той ми каза, че се е замислил покрай смърта на Милошевич. Бях леко учуден, защото той ми е казвал, че е бил доволен като са го свалили, защото е мислил, че е за добро. Той още смята, че е било добре, но да ти умре бивш държавен глава в килия в чужд съд някъде далеч и да е уместно да погребат сърбин далеч от Сърбия си боли дори за про-западните като него. Защото, както каза Шопов, мъртвите трябва да се погребват. С добро.


Пейо в локва

Няколко пъти Йовко се опитва да ме снима така, че „да ме харесват жените“, но въпреки обективите, въпреки уменията му не се получава. Кольо любимия, обаче успя да направи мой потрет, който е кръстил с абстрактното „Хаотична разходка с приятел“, но всъщност е мой потрет в локва. Най накрая да се харесам на снимка.


RFID Virus

Предполагам, доста от вас знаят за гадостите, които RFID технологията може да причини на личната ни неприкосновеност (privacy). Не знам дали може да споделите радоста ми от появата на RFID чипове, които вместо издайническата за вас информация носят… SQL injection код. Хората от www.rfidvirus.org са днешните ми герои (пак през Йовко).

Категория: кратки

12 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Nick Angelow на 17.03.2006г. в 11:01ч.

  аз мога :о)

  даже и искам такъв.

 • Кольо на 17.03.2006г. в 12:22ч.

  Относно подвижните телефони:
  От известно време насам и аз се улавям, че ползвам телефона си изключително рядко; с голяма част от приятелите си комуникирам чрез интеренет и всъщност освен да звънкам на родителските тела и брат си през 3-4 дена, май-май за друга функция не го ползвам. Той не, че и има, де…(за пояснение, ползвам NOKIA 5110, ако някой не е виждал туй портативно чудо на техниката – ще дам на Пейо да го снима :))А когато ходих на гурбет отвъд Голямата Вода, фактът, че не се налага да мъкна в задния си джоб обемния и теглови еквивалент на половин щафета сух шпек буквално ме накара да се чувствам по-лек :)

  Пейо в локва:
  Хм, заглавието на портрета си е съвсем реално, ако това не беше хаотична разходка с приятел, то не знам тогава. :) И не разбрах последно какво искаш – ТИ ли да се харесаш на снимка или „да те харесват жените“? :) Можи да направим нова фото-сесия, нещо като каките с мокри фанелки от Плейбой, само че ти ше си нагазил в локвата с навити крачоли (мокрия потник е опция) :)) Романтика, казвам ти! :))

 • kvo ti puka на 17.03.2006г. в 12:58ч.

  Мисля, че снимката е много добра. И честно казано снимки, които разкриват всичко са си просто архив. Снимка в която има някакво несъответствие, мистика, „артистизъм“ си е направо портрет. Чувствай се нарисуван и поставен в рамка с тежка резба.
  За телефона… Има хора, които говорят много. Но пък и те не вършат особено много и полезна работа. Whatev. Твърде изкуствена ми се струва цялата тая инстантна свързаност за да ми харесва.

 • Алекс на 17.03.2006г. в 13:13ч.

  @ Кольо: романтика, локви, крачоли! Замълчи бе! Ти нямаш сърце, но и нашите ще разбиеш! :-)))

 • Кольо на 17.03.2006г. в 13:54ч.

  @Алекс:
  Мдам, съжалявам, не предвидих…
  (стои засрамен в ъгъла) :))))

  п.п.
  Пусти заплес, исках да онагледя силната връзка между мен и моя GSM със следния виц:
  Поставя се рекорд по издръжливост без храна и вода. В бункер, 5 метра под земята; един стол в единия ъгъл на стаята и телефон в другия. Правила на състезанието: „когато не можете вече без храна, обадете се по телефона“.
  Влиза американецът (ех, преди 15-ина години беше модерно „бай Ганьо – американеца“:)), минават 3 дена, накрая се обажда по телефона да го извадят; втори влиза руснакът, издържа седмица, накрая с изнемощял глас се обажда по телефона; трети е българинът, който – свикнал на лишения – изтрайва без хляб и вода две седмици, преди да се обади на спасителите! Потенциален победител!
  Обаче! След него влиза един чукча. Минават ден, два, седмица, две, месец! Малко след средата на третия месец организаторите сериозно се притеснили и слезнали да видят, какво, аджеба, става долу. Заварили чукча, седнал пред телефона, втренчен в шайбата, леко се поклаща напред-назад и тихичко повтаря „… телефон, телефон… дай мне кушать… телефон, телефон… дай мне кушать…“
  :)))))

 • yovko на 17.03.2006г. в 16:49ч.

  О, ти се се появил отново online след първоначалния стрес. Виж, че не боли ако излезеш от Интранета ;-)

  Иначе, ако не ми мине котка път ако знаеш с каква оптична пушка съм се заканил да те стрелям…

 • petya на 17.03.2006г. в 19:04ч.

  ne znam dali tazi s lokvata e ot tipa ‘TI da se haresash’, no…na jenite im haresva ;) i ni streliash s razni uj-mimoletni komentari za 19-godishni manekenki…i sigurno se doseshtash, che edva se sdurjam da ne kaja neshto po vyprosa. no haide. niama. :)

 • IZaNaMI на 17.03.2006г. в 20:39ч.

  все пак сигурно си получил доста и-мейлс, докато си нямал телефон…

  на мен веднъж ми се случи да нямам тотално телефон и ако някои ми звънеше, учтив глас казваше: „Входящите обаждания са ограничени“…

  получих доста мсж и майлс с текст подобен на: „Добави ме към потребителите, които могат да говорят с теб“…

 • kvo ti puka на 18.03.2006г. в 03:32ч.

  @ IZaNaMI
  освен че имаш перманентно присъствие в IRC с какво друго се занимаваш?(сори, че ползвам блог-а за тЪквиз цели ама ме жегна любопитство).

 • пейо на 18.03.2006г. в 19:56ч.

  @ Nick Angelow
  Не разбрах какво можеш и искаш?

  @ Кольо
  Нокия 1100 се казва чудото на техниката. Като се видим ще ти го покажа, за да те убедя, а и тук може едно възторжено ревю да напиша.

  А ти нали се сещаш, за оназ снимка дето сме само с по едно листо по средата на пътя? Тя беше преди години. Трябва да се развиваме ;)

  @ kvo ti puka
  Както казват всички женски списания: „мъжете го вдигат от снимки“. Това е по-скоро за жени.

  @ Йовко
  Ми в интранета порно не намерих и реших да се огледам и навън :)

  @ petya
  То и аз се сдържам, а и с теб не се познаваме, за да ме разбереш с добро когато кажа, че устите и красотата се развиват компенсаторно. Хубаво е, че се сдрържаш, значи :)

  @ IZaNaMI
  По-скоро не, а и аз бях без телефон около 30ч. и то основно през неделя. А от идеята за ауторизация на потребителите подобие на icq може да излезе нещо, но не съм порастнал толкова още.

 • IZaNaMI на 19.03.2006г. в 00:53ч.

  @kvo ti puka напоследък съм болна и единствената ми връзка със света около мен е рс-то и и-нет-а…

  + това съм бот :)

  и не е хубаво да занимаваш с такива неща коментарите на блога.
  мисля, че този път линка е по-верен…

 • Nick Angelow на 19.03.2006г. в 03:49ч.

  @пейо
  мога да споделя радостта ти от появата на RFID вирус.

  а искам универсален RFID чип такъв с този вирус, по възможност и той да е универсален.