трънки и блогинки

ПроИзводи

Написано на: 23.03.2006 · 10 коментара

ПроКредит са една от малкото банки, които работят от 8.30 до 19.30 (а и в събота) и това ги прави един от изборите за заетите през деня (да знаете други с разширено работно време?). Щях да ги похваля за това, ако тази сутрин не ми се наложи да отида да изтегля пари от тях. Отивам, точно след като са отворили, и с усмивка искам едни пари, но девойката почти възмутена от молбата ми казва, че не може, защото пари няма (и в касата няма). Питам ги дали все още са банка, тя казва „да“. После питам дали работят – тя пак „да“ казва. Нямали пари сега и чакали да им докарат. Явно сутрин са в мутренски режим и пари само взимат. Режим на ПроБанкинг…

Между другото, ПроКредит са уникални и с това, че признават несъществуваща държава. Ако минавате през неин офис обърнете внимание на картата на източна Европа, на която са маркирани страните, в които банката има представителство. Повечето държави сте ги чували и са отбелязани по местата си, но където бихте предположили, че се намират Македония и Албания територията е маркирана с една граница и е отбелязана като „Косово“. Пророци или Прогностици?

Друго интересно около тази банка е стремежът им да те накарат да си запомниш клиентския номер. Обясняват, че той е твоя уникален идентификатор (съответно много важен). Такъв номер, разбира се, е важен, но е напълно безсмислен. За да изтеглиш пари ти трябва лична карта, която съдържа твоя уникален номер – ЕГН. Тъй като ЕГН е уникален, те могат да те намерят винаги и по него и тъй като ти трябва да представиш лична карта, която съдържа ЕГН се обезсмисля клиентския уникален номер. А за да внесеш ти е нужен единствено номера на сметката (или пак ЕГН, ако ще внасяш на себе си). Проектирай Просто!

Категория: дневни

10 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Oga Draco на 23.03.2006г. в 09:05ч.

  Можеш да се пробваш в Първа Инвестиционна Банка – те имат клонове, които работят и в неделя (примерно единия на площад „Народно събрание“). И да – работното им време е от 8:30 до 19:00 мисля… Абе виж ги – може и са ти допаднат. Аз за сега нямам оплаквания от тях.

 • милена на 23.03.2006г. в 09:41ч.

  Аз не бих ти препоръчала HVB,от 97-а работя с тях и винаги са били“хем ме сърби,хем ме боли“
  Напоследък само дето ме учудиха с това надскачане на себе си ,под формата на изгодно инвестиционно кредитиране във валута,което отбелязвам като техен плюс.А иначе желанието ми все още да работя с тях го оценявам като консерватизъм и си е почти привързаност :)

 • MiCRoPhoBIC на 23.03.2006г. в 09:48ч.

  Аз също съм с вдигнат палец за ПИБ.

 • me на 23.03.2006г. в 10:34ч.

  Не ПИБ! Освен ако не искаш да преповториш „ПроИзводите“ си. :)

 • turin на 23.03.2006г. в 11:12ч.

  ПроСтаци ;)

 • IZaNaMI на 23.03.2006г. в 13:27ч.

  CCB също работи и събота. :)

  много се радвам, тъй като курса на валутата, който ме интересува винаги е най-висок в края на седмицата.

  най-много мразя ПостБанк – клон Дървеница,
  използвай само в крайно спешни случаи.

 • zImage на 23.03.2006г. в 19:38ч.

  ПИБ to the rescue! Да спестя малко писане :-)

 • пейо на 23.03.2006г. в 23:10ч.

  Като ви гледам сте 3 „за“ и един против ПИБ, без да съм питал изрично за нея. Аз също съм работил с тях и вече съжалявам, че закрих сметките си заедно начинанията, за които ги ползвах. Вероятно ще поизкарам още малко с ПроКредит и ще мина към тях.

 • Христо Еринин на 24.03.2006г. в 18:22ч.

  ПроВал! :(

 • Trink на 26.03.2006г. в 01:02ч.

  Така- ПИБ или ЦКБ е въпроса за мен. Ами в ПИБ май се плащаше онлайн банкирането, а в ЦКБ си е безплатно и то от отдавна май. Няма какво да се чудиш. Ако си имаш и близко до теб някой по-малък клон на ЦКБ, си просто идеален.
  Дори и за фирмена сметка там е най-евтино, макар че в ДСК и Общинска е по-евтино, ама пък се плаща за онлайн банкиране или такова липсва. Thumbs up за ЦКБ.