трънки и блогинки

05.04.2006

Написано на: 06.04.2006 · 8 коментара

Оversocialized

Тази дума се появява твърде често в книга посветена на реакцията към промяната, която чета. Тя означава нещо лошо. Не само да си част от обществото, но и да са си твърде интегрирана негова част. Да не можеш да мислиш и да се променяш без него. Досега винаги социопатията е била по-голямата грижа и социопатите са едни от любимите ми обекти за наблюдение. От днес, обаче, мисля да отделя повече внимание на тези, които са твърде социализирани. Засега чувството ми е, че обществото като цяло, се държи като социопат.


Цепелин за базова станция

Не знам дали сте чували за устройствата, за усилване на сигнала на мобилните мрежи. Играят нещо като частни клетки за дадения имот (пример) и аз си ги представям идеално за някои вилни зони. С тези устройства има проблеми чисто технически, а и правни и по отношение на сигурността. Интересно ми е да следя развитието им, защото те може да са началото на една мрежа от съвсем нов вид, но нека някой друг да се занимава с прогнози. На мен, чисто хуманитарно, ми харесва идеята за използване на цепелин за базова станция – видео.


Destitation Bulgaria

Така се казва филм на Discovery за България. Сниман е за High Definition TV и е нещо забележително красиво за гледане. Има безспорно операторско майсторство и фото измами, но това е тази същата наша България, снимки от чийто мизерии толкова настървено се публикуват в блоговете. И да – има и част от София, но явно се иска много повече от озлобление, за да се види нещо различно от мизерията наоколо. Да попитам – да сте видяли нещо ново или вълнуващо сред снимките на мръсотия, зле облечени хора и глупави надписи? Какъв интерес имате към тези снимки? Какво удовлетворение ви носи гледането или публикуването им?


Съвети за Илойшъс

Отделно от коментарите, получих и няколко много добри съвета как да разведря моята мечка. Един от тях беше книжка в която Мечо Пух обяснява за Фен Шуй (на pdf е – пишете, ако я искате). Друг метод беше да му покажа този мечок, който стои на един кран и е нещо като талисман-надзирател на строежа. Той всеки ден е различен – защото строителите се грижат за него.
Илойшъс е много благодарен за вниманието. На мен все пак ми се иска да го пратя на екскурзия.

Категория: кратки

8 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Георги Иванов на 06.04.2006г. в 07:09ч.

  Заинтересува ме тази книга с oversocialized в нея. Как се казва?

 • Кольо на 06.04.2006г. в 13:33ч.

  Мен пък ме заинтересува филмчето – по ТВ ли го гледа? Относно гледането и публикуването на онзи тип снимки имам разни размисли, но в момента нямам време, ще споделя друг път.
  За Илойшъс – ето, пиша, т.е. искам книжката. :)
  А няма ли да е по-добре да го пратиш до Прага??? Градът е някак мечешки-гостоприемен, Илойшъс определено ще го почувства в пълнежа си. Бих се навил да съм му културен гид и да го заведа в чудна кафетерия близо до р. Вълтава, където (според думите на моите чешки приятели, а и според мен) правят най-доброто мляко с какао в града, а също и в една уютна чайна в Stare Meste (ако не се лъжа май така се казваше), където двете усмихнати момичета с радост ще го обслужат. Знам къде е и Зоопарка. На бира мога и сам да ходя, ако той не пие. Ше ти се обадя по-късно да уточним колко джобни ше ми трябват.
  :))

 • Георги Чорбаджийски на 06.04.2006г. в 14:33ч.

  re: dest bg
  Публикуването на глупави надписи ме забавлява и за мен е като събиране на кандидат студентски бисери.

 • petya на 06.04.2006г. в 18:33ч.

  re: oversocialized– feminist и critical race theory съществуват именно по този повод. мога да ти дам заглавия, ако ти е интересно.

 • Георги Иванов на 08.04.2006г. в 14:18ч.

  Мен точно тази книга , която , Пейо спомена ме интересува , защото става въпрос за промяната в нея.

 • пейо на 09.04.2006г. в 01:04ч.

  @ Георги Иванов
  Книгата се казва „The resilency advantage“, но за съжаление не мога да ти дам копие или връзка към нея. Извини ме за късния отговор.

  @ Кольо
  С теб се разбрахме за всичко, освен за Прага… Аз, честно казано, съм навит да му платя пътни и режийни. Може да го направим и с роднините, а?

  @ Георги Чорбаджийски
  То и бисерите са забавни, но до време. Аз се чувствам вече леко уморен.

  @ petya
  За феминизъм не ми се чете, но само да разбера какво е critical race theory и ще си попитам.

 • LeeAnn на 11.04.2006г. в 08:27ч.

  Как мога да се сдобия с този филм Destitation Bulgaria?

 • пейо на 11.04.2006г. в 22:04ч.

  @ LeeAnn
  Линк на пощата ти. За съжаление е в дата.бг.