трънки и блогинки

Тоалетната хартия

Написано на: 04.05.2006 · 6 коментара

Темата за тоалетната хартия трябваше да е забавната и абсурдна тема от начинанието ни с Петя. И на мен ми се иска да разнообразя поредицата от дълбокомислени писания с някоя простотия, но не е това темата, защото тоалетната хартия има нужда от своето признание. Следващата седмица може да се кооперирам с Кольо и Весо и да сервираме само забавни и брутални простотии, но сега за тоалетната хартия.

За мен тя е универсалния показател относно грижата и вниманието, което хората полагат към себе си. Всеки може да се облича и да се гласи за пред хората, но тоалетната си е място интимно, където си проличават доста неща. Един от тези показатели е каква тоалетна хария си купува човек. Дали когато я избира пести парички и купува най-обикновенната или пък избира по-бял и мек вид. Дали неговото за неговото дупе трябва най-нежната или каквато и да е върши работа. Дали прави този избор, когато ще го ползва само той и дали избира същата марка, когато ще я дели с други. Защото колкото и да е мимолетна, то тя има кратка но важна роля в битието ни и за мен е детайл, който не ме е излъгал.

Докато за хората това е просто интересно да се наблюдава при заведенията е по-важно, защото там това е повече сигнал за политиката им. Когато инвестират сума пари във фаянс, но сложат едно топче от най-сивата, непотъваща хартия то аз съм сигнализиран, че и в другаде вероятно са направили минималното необходимо. Да не говорим за случаите, когато има лелка която ти взима стотинките и ти откъсва парченце, за да не изхарчиш твърде много.

Не ми се пуска в аналогии да сравнявам тоалетната хартия с други неща, защото като нещо, което научава, мълчаливо се погрижва и отнася завинаги най-страшните ти тайни, тя ще получи твърде високо място и уважение, но не бъдете учудени, ако я ме чуете да говоря с уважение за някой сравнявайки го с нея.

Петя по момичешки на темата. Пост трети от He said, She said.

Категория: всякакви

6 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • sifon4o на 04.05.2006г. в 11:52ч.

  И аз винаги съм си мислела точно това за заведенията и тоалетната хартия. Доволна съм, че намерих съмишленик.:)

 • кольо на 04.05.2006г. в 12:24ч.

  ами айде, де, кооперирай се с Кольо и с Весо :))
  Струва ми се, че доста постно си писал за ТХ, надявах се този ти пост да е доооста по-богат, и то имам предвид не откъм простотии, а дълбокочовешки истини, почерпени от Голямото Бяло Гърне. :))

  П.П. „посни“ ли се пише или „посТни“? Някой да знае за онлайн тълковен/правописен БГ речник, че понякога някои думички ме замислят…
  :)

 • Алекс на 04.05.2006г. в 12:34ч.

  @кольо: посТни е :-) Проверява се с „посТен“ :-)

  И аз бих се зарадвала на речник-на-линия, особено когато блокира човек и нищо хартиено вече не помага (и тук визирам книгите, а не ТХ :-)))

 • Дончо на 04.05.2006г. в 13:05ч.

  True, true…

 • кольо на 04.05.2006г. в 14:55ч.

  @Алекс: благодарско, правилно съм предположил значи :)

 • Владо на 07.05.2006г. в 22:10ч.

  Тъй като едно л***о отравя между 6 и 12 литра вода, аз се старая поне с хартията да не си отиват дървета.