трънки и блогинки

Физическите упражнения

Написано на: 05.05.2006 · 3 коментара

Защото си личи. И отвътре и отвън си личи. За това как се чуства човек отвътре няма начин, а и с полза няма с думи да ви обяснявам. По-добре направете малко упражнения и ще си припомните. Що се отнася до външния вид, ние можем категорично да отличим човека, който е в добра физическа форма, независимо дали го съзнаваме или не. Дали ще е походката, погледа, жестовете или всичко заедно, но ние сме привлечени повече към хората, които се чувстват добре в тялото си. За мъжете, почти във всички случаи, това означава да полагат грижи за физическото си състояние. А от едно време нататък се появява и нужда да го правят и не само, за да нямат коремчето на занемарения чичко.

Най-простия общ аргумент е заради стреса и работата. Сигурно сте го чели и другаде, но наистина е така – няма по-добро средство срещу психическото напрежение и умора от физическите усилия. Часове почивка и релаксация не могат да се сравнят с половин час спорт. Това си оказва влияние и на работата и на по-важния живот извън работата. И затова моят съвет е упражнения преди и упражнения след работа. За да има качество в и след. Ускорения пулс е най-добрата потготовка и завършек на работния ден.

Нека работата да е вашия главен аргумент, ако противоположния пол не може да ви накара да се размърдате. За мен е очевидна истина, че колкото и да сме привлечени интелектуално от някого, то за физическата връзка физическото състояние има основно значение. Само да уточня, че не говоря за перфектните форми, а за начина по който човек се усеща и може да работи с тялото си. Отделен въпрос е, че това и формите имат връзка.

Колкото упражненията са категорично задължителни за мъжете, толкова не мога да определя позицията си относно нарочната физическа активност на жените. Първо щях да кажа, че след те почват на чувстват и имат нужда след определена възраст, но това просто не е вярно. По-скоро ще е вътрешното самоусещане, което е хубаво да слушат и да знаят дали имат просто нужда да потанцуват или някакъв спорт би им дошъл добре. Ще ми е интересно да чуя Петя по въпроса. Илойшъс, като видна мечка от старата школа, също препоръчва деня да започва със зарядка, но това за него е толкова очевидно, колкото и съвета деня да почва с добра закуска.

Накратко казано: стига чете глупости по бльоговете. Идват топли сезони и е по-добре да се размърдаме, за да може да им се насладим.

Това беше пост четвърти от He said, She said. Ето Петя на чужд език.

Категория: всякакви

3 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • кольо на 05.05.2006г. в 13:41ч.

  От утре почвам!!! :)
  Пейо мой, дай съвет как да се вдигам полвин час по-рано и какво да играя сутрин – бухалки, лента, обръч или волна програма? На мен това ми е по-голям проблем – сутрешното ставане и събуждане, обикновено се вдигам 10 мин. преди излизане от къщи и на скорост минавам през банята и гардероба.
  Относно типа екзерсиз – преди време едно лято в къщи скачах на въже и това беше наистина чудесно упражнение, но тук, в София, няма къде да заметна… Дай акъл, о, гуру на адреналина! :)))

 • Жени на 05.05.2006г. в 23:26ч.

  @ Кольо
  хахахаха ако развъртиш едно въже у вас и после ще събираш ламбата и всичко останало от пода. то там при тебе освен клякания на място и евентуално шах да играеш не виждам друго какво…… или може би крос до банята и обратно, че е по далечко :о))))))

 • Павлин Петков на 06.05.2006г. в 04:55ч.

  Че какво му е лошото на коремчето? Придава тежест! А и … да не мислите, че е лесно да се поддържа коремче. Плочки всеки може да налепи … ;о)