трънки и блогинки

Порното

Написано на: 06.05.2006 · 6 коментара

Еротика е когато се харесва,
а порно е когато ти се иска

Ми на мен ми се иска. Но не, въобще няма да говоря за или против гледането на порно. Отговорът е категорично за. Който се прави, че не е гледал, не гледа или му е отвратително да се спасява сам. Ако ви липсва елементарното любопитство да гледате нещо толкова важно като секса или си мислите, че може лесно да го типизирате, то вие вероятно сте скучен и стеротипен тип.

А порното показва много повече от мяткащи се гениталии. Това е невероятен бизнес и за да се развива трябва да измисля все нови и нови неща и е много интересно да се гледа с какво ще изненадат и забавляват пазара. Хората, това което им раждат главите и техните реакциите са най-интересното нещо. Затова сайт като Beautiful Agony е моят тип сайт. Плюс това порното е безкрайно полезно заради разкриването и споделянето на сексуалните мании и увлечения на хората. Въпреки, че може да не си падате по едно или друго, то със сигурност в многобройните профилирани сайтове ще намерите вашето нещо и може да се изненадате сами себе си или да изненадате подходящия човек.

Обичам и директността и откритостта на порното. Някак метафорите не са най-силната му страна, но секса като средство за сравнение просто няма равен. Почти за всичко може да бъде дадена порно аналогия и тя обикновено слага край на спора. Нещо като осъвременен Закон на Годуин. А порното не е срамна тема. По-скоро нас трябва да ни е срам от цялото ни лицемерие около него.

Разни ошашавени родители могат да твърдят, че порното формира отношението на младото поколение към секса. Иска им се вината да не е тяхна, но истината е, че има толкова много видове еротични и порно филми, че всеки избира това, към което вече е предразположен от досегашното си възпитание. Забраните само го правят по-привлекателно и пречат на трезвата преценка. Особено забраните идващи от хора, които се държат като скопци и освен да забраняват нямат какво друго да кажат. Разбира се има някаква възраст до която трябва детето да се пази, но принципа е, че когато родителят усети нужда да забранява е вече късно. Тук пристрастяването мисля, че може да се излекува с презадоволяване.

Ако почна да ви обяснявам как порното движи прогреса няма да ми стигне времето. Не само бута напред интернет, бизнеса с пространство, решава съдбата на бъдещите носители, но и дори по отношение на авторското право е прогресивно. Въпреки, че над 40% от обменяното в интернет незаконно съдържание е порно, то досега няма акция за спирането на разпространението му. Порното просто си знае, че отговаря на реална човешка нужда и затова ще за разлика от другите американски бози ще се продава и кърти и занапред.

Пост пети и последен (засега) от He said, She said. Поста на Петя почва с „Schneller weiter и Ja, ja. Das ist fantastisch“ и би ви бил интересен.

Категория: всякакви

6 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Елена на 06.05.2006г. в 09:30ч.

  Разнообразието на порното е свързано с „решаването на нужди“ или с тяхното създаване?

 • алекс на 06.05.2006г. в 10:52ч.

  колкото и да е хубаво, всичко е с пари

 • случайна на 06.05.2006г. в 14:13ч.

  Аз харесвам порното, зардаи непредвзетостта и прямотата на нещата, заради това че разчупва мисленето тип ау-ама-така-не-се-прави и заради създавнето на усещане, че всичко може, без граници. Което е едно от най-полезните неща в секса. Стига нещата да не се приемат буквално.

  Аз не харесвам порното, защото отразява само половината от истината и концентрирайки се настойчиво върху формата омаловажава съдържанието. Особено малките, които нямат голям опит със секса, могат да останат с впечатление, че всичко е въпрос на разни техники и кой крак е отгоре. Което ще им коства дълги години, докато открият пълнотата на това изживяване.

  Мисля че порното е като екзотична подправка. Може да придаде неповторим вкус на уж обикновени неща. Но все пак, едва ли ще ви хрумне да се прехранвате основно с черен пипер, например, нали?

 • пейо на 07.05.2006г. в 21:28ч.

  @ Елена
  Компромисно да кажем, че процеса е двустранен?

  @ алекс
  Да, но поне сумата е известна предварително.

  @ случайна
  Мисля, че можеш да напишеш доста повече по темата. Защо не го направиш?

 • Илия Горанов [Бабата] на 08.05.2006г. в 11:36ч.

  Хе… като прочетох първите пет реда и се сетих за един от любимите ми филми – Интимни части за радиоводещия Хауърд Стърн (ако някой не го е гледал – да утри (струва ми се) ще го дават по телевизията)… Та там има една бележита реплика:

  – Рейтингът му е висок
  – Как така?
  – Ами половината го слушат, защото го харесват. Другата половина не могат да го понасят, но го слушат, защото искат да чуят какво ще измисли днес.

 • ал_шопов на 09.05.2006г. в 01:15ч.

  За жалост думата порно до голяма степен е изтъркана и вече не значи почти нищо. Освен това, дори само във филмовото порно, има доста голямо разнообразие.
  Така че — част от порното ми харесва (в кратце — дет’съ ибът), но жанровете със секретите, жуотните, бухтавките лелки, които го правят екстрем с хилти и да не изброявам всичко родено в болен скандинавски и немски мозък, което ми прави кошмари — ми идват нанагорно.