трънки и блогинки

Метъли под прикритие

Написано на: 10.05.2006 · 6 коментара

В едно такси наскоро попаднах на фен на Machine Head. Бях ядосан и леко обезверен, когато се качих и помолих човека да пусне щедро музиката. Точно за пъвите три песни време от „Burn my eyes“ вече бях готов да им скоча обратно на всички. Когато ме закара, закъдето бях, спряхме и си поговорихме малко. Той се оплака стандартното, че хората, които харесват тази музика са все по-малко и все по на изчезване. Обясних му, че, спроред мен, не е прав.

Метълите пак си ги има и пак са толкова луди, но са вече под прикритие. Нека да дам пример с колегите си. Половината телефони звънят с нещо на известна група от 80те или 90те и честа е молбата човека да вдига поне след някой риф е свършил. Друг колега, поне на четиредесет си взе една седмица отпуск, за да може да иде в Ловеч да слуша музика по цял ден и каза, че другия сериозен повод за отпуск тази година е феста на морето през лятото. Да се обменят cd-та и dvd-та с албуми и дискографии от хора в костюми и сериозен вид си е нещо нормално.

Сигурен съм, че има и вие познавате много сериозни хора на отговорни позиции, на чийто дискографии и музикални познания може да се завиди. Няколко пъти съм засичал и на концерти хора със хубави костюми да скачат и куфеят. Изглеждаха, като да идват веднага от работа и са нямали време да се преоблекат „защото почва“.

Върхът, обаче, беше вчера, когато една прекрасна млада девойка, подскачайки си из офиса ме хвана в момента, когато тъкмо бях научил, че SGI са банкрутирали. Аз мърмъносвайки си тъжен ѝ казах без причина и тя не само ме разбра, за какво ѝ говоря но и реагира като да ѝ беше за нея криво. А после ми даде Slipknot да се успокоя. Това е любов ви казвам!

Категория: всякакви

6 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • mutant на 11.05.2006г. в 02:41ч.

  не знаех че си фен на тази музика но след като прочетох какво си написал просто не мога да не споделя че днеска се возих в таксито което кара и владо от hyperborea (а те наистина правят музика на световно ниво)
  колегата му ми пусна manowar и просто целия негативизъм от деня се изпари на момента
  поздравям те с това което във момента слушам по http://www.last.fm а именно
  manowar – blow your speakers
  наздраве човече.

 • pro_01 на 11.05.2006г. в 10:30ч.

  SGI като silicon graphics?!

 • Драгомир Николов на 11.05.2006г. в 10:53ч.

  При мен нещата са така: Big Boss слуша метал (което не му пречи да кара Porsche). Шефа на ИТ отдела слуша метъл, за трима от програмистити съм сигурен че ще бъдат на Monsters Of Rock както и още трима души от съпорта са върли фенове. Добавям и един администратор на бази от данни, колегата ми и мен и ставаме цял футболен отбор. Има и други прикрити за които просто в момента не се сещам и затова го оставям резерва.

 • Дафчо Табаков на 11.05.2006г. в 21:54ч.

  Да Пейо, в лека сянка сме и аз това мрънках неотдавна, но евала на запазилите искрата, щото колкото и да ми е криво и уморено понякога, имам едно закътанко цеденце в колата на Pantera та си дигам тонуса отмах!

 • IZaNaMI на 11.05.2006г. в 22:16ч.

  моят шеф слуша menowar, много обичани и от две от колежките ми

  сутрин обикновено това е музиката пусната до край в офиса :)

 • An на 06.06.2006г. в 21:00ч.

  Случи се веднъж с двама приятели да се качим на едно такси, където звучеше с пълна сила Shine on you crazy diamond, pt.1. И тримата погледнахме машинално към уредбата – не, не беше радио! Ококорихме се. Когато таксиджията узна, че сме devotee фенове на Pink Floyd, въодушевено ни пусна „любимата си песен“ – Comfortably Numb. „Слушайте, слушайте солото…“. „Да, човече, слушали сме го 1000 пъти. И още толкова да го слушаме, няма да ни омръзне… “ Постояхме „удобно вцепенени“ в таксито 15 мин, след като вече бяхме стигнали до нарочения адрес. Да срещнеш soul sister and brother така неочаквано – усещането е прекрасно!