трънки и блогинки

Пешеходният Шишман

Написано на: 22.08.2010 · 2 коментара

Шишман е една от улиците, по които често минавам по работа и често си намирам работа, за да мина за удоволствие. Днес намерих няколко пъти повод да мина по пешеходния Шишман и ми беше много приятно. Хареса ми как заведенията и магазините се бяха отворили към улицата и изкарали маси навън. Хареса ми, че за разлика от нормален ден, е възможно двама да вървят заедно без постоянно да се бутат и разминават. Джагите и мрежата за федербал също ми харесаха, но ми беше най-приятно да виждам усмихнатите хора.

Коментарите за инициативата са преди всичко позитивни, а гледам такива са и мненията по блоговете и отзивите в новините. Хубави снимки има в ProvoCad и Дневник. Научих, че целта е улицата да се направи пешеходна поне в почивните дни през летните месеци. Мисля, че идеята може да е удачна за всички, включително и за живеещите и работещи в района. Можело значи да се направи промяна, която да получи преди всичко одобрение. Поздравления за зам-кмета Ангеличкин и всички в общината.

Категория: дневни

2 коментара ↓

  • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

  • dzver на 22.08.2010г. в 23:53ч.

    Хора правят глупави неща, които иначе не биха правили, сред барикадите от колчета и знаци за синя зона.

  • Момчил Марчев на 27.08.2010г. в 17:46ч.

    Да, и според мен има преекспониране на желанието ни за свобода с това мероприятие. София е това, което е, за съжаление, трябват паркинги, трябва тези на входа на града да станат, за да могат желаещите да не влизат в града и т.н.. Иначе да – имаше по репортажите естествено усмихнати хора, имаше такива, които успяват да изплуват от ежедневието сред “ антипаркинг колчетата“. Те тези хора могат да си организират „спонтанност“ на всякъде имам чувството.