трънки и блогинки

Искам, искам, искам

Написано на: 29.05.2006 · 5 коментара

Искам, искам, искам… Имаше такава песен. Mай на Милена.

Първо исках Nokia 6310i. Без никаква причина, но явно достатъчно много хора ми казаха, че това е телефонът. Не просто най-добрият и удобен за ползване телефон, а телефонът на истинските мъже. Е, оказа се че не ми трябва много. Когато минех покрай магазин влизах и питах дали имат и как и срещу колко може да се намери. Те ми отговаряха, че това бил най-търсеният телефон на пазара, но бил спрян от произвоство и имало само на старо. В един магазин даже ми загатнаха, че Nokia осмисляли да го произвеждат пак с минимални подобрения, запазвайки всичко старо и добро. Друг ми спомена, че преди няколко седмици бил намерил няколко нови апарата от Великобритания и ги продал още преди да ги внесе за по 400лв.. Само ме дразнеха… Аз се дразнех още повече, защото усещах как искам нещо, което не ми е нужно и като допълнение – не можех да си го купя.
Беше събота, аз бях в настроение за харчене и така… Върнах се унас, обясних на Илойшъс, че искам да имам такъв телефон и знам, че не ми е нужен, попитах го дали мисли, че е по-голям проблем, че искам нещо ненужно или че имам парите да си го купя. Илойшъс спокойно ми отговори, че телефона наистина е много хубав, на него също му допадал, а аз ако съм искал такъв можел съм да получа безплатен с всеки нов мерцедес, който си купя.

Мечката има странно чувство за хумор, но признавам, че върши работа. Всичко, което ми трябваше да забравя Nokia, беше този конкурс за злобна детска рисунка. Гениални неща има там и аз се смях с глас. След като ги погледнах, вече исках да имам тениски с поне няколко от тях. С тези, които са си просто брилиантно тъпи. Примерно „Страус кушает картофель“, „Крошка сьiн к отцу пришел..“ или „Атос, Портос и Матрос“. Но тук ми казаха, че е възможно и ще помислят и защото друг се зае да мисли, аз трябваше да си намеря нещо друго да искам.

По това време съм си направил чай и като си го сложих в голямата 400 милилитрова чаша разбрах, че е значително по-добра идея през лятото зеления чай да се пие от малки чашки. Още по-добре разлати и прозрачни стъклени чаши, за да може хем да изстине по-бързо хем да му се радвам на цвета. И тъй като чаят е нещо смислено и си заслужава да се направи добре, мисля, че това си заслужава да го искам. Заслужава си и да си намеря и малко хубави чаши, защото примерно като ми се допие нещо си е добре да имам и подходящите чаши. И без това не пия често унас, то когато се е случило е добре да го правя добре. Но първо си обещавам да погледам за приятен стъклен чаен сервиз. Май това искам засега.

Искам, искам, искам… и все така заспивам.

Категория: дневни

5 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • alanah на 30.05.2006г. в 09:04ч.

  Вчера ти видях една подобна чаша. Само за тебе. Единствена и неповторима. Т.е. не беше част от комплект. Странното е, че като я видях и си те представих да пиеш от нея. Лошото е, че с оглед на работното ми време само можех да я съзерцавам.

 • petya на 31.05.2006г. в 09:19ч.

  Потърси магазин за кухненски аксесоари, съдове, чаши и др. на име Крео. Знам, че така както го написах звучи доста криптирано…малко като ‘следвай синия заек’…но някой ми говореше за това място, точно в разговор за чаши, а аз нямам спомен къде се намира. Не би трябвало да е трудно да се разбере.

 • Антония на 31.05.2006г. в 11:04ч.

  Крео ги има на първия етаж на новия мол, точно срещу coffeeheaven. Една чашка за чай от доста груб порцелан с разни щампи по нея – 65 лева. Което според мен си е изхвърляне. Да беше висококачествен порцелана или пък да беше рисувана на ръка – ОК, ще го приема, качеството струва пари. Обаче случаят не е такъв. Разгледах целия магазин, имаше няколко идейни неща, но като цяло… thumbs down.

  За сметка на това бих ти препоръчала Genesis – отново на първия етаж на мола. Имаше страхотни неща на съответстващи цени.

 • nS на 01.06.2006г. в 17:41ч.

  Seinfeld е страхотен сериал – интелигентен хумор, приятен за гледане…горещо го препоръчвам :)

 • Владимир Герджиков на 05.06.2006г. в 13:54ч.

  Нека и аз да те подразня малко. :)
  Преди 6 месеца обикалях по бул. „Руски“ (там, ако не си спомняш има около 28 магазина за GSM-и) за да търся точно този модел. В „Хеброс“ имах такъв телефон от 2001-ва, та досега. Желязо, бетон и специални примеси! Даже и батерията не му бях сменял, а държеше по една седмица яко говорене (1100 mAh Li-Ion polymer, BLS-2N). Ама се наложи да го върна, щото от счетоводството ми искаха 420 лв. Амортизации, ‘кво да ги правиш…
  Както и да е…, когато обикалях поне в 3 магазина го имаше моят модел, като в единият беше „чисто“ нов. В крайна сметка си купих един за 150 лв. със зарядното (без майтап!) на който след подмяна на батерията се кефя и досега (пак държи по една седмица, никакви други забележки, освен че е леко ожулен). Затова, идвай си в Пловдив и почвай обиколката, може нещо да е останало.