трънки и блогинки

31.05.2006

Написано на: 31.05.2006 · 7 коментара

He said, she said – разбор

Писането, както го направихме с Петя, действа стимулиращо и дисциплиниращо. Като се има предвид, колко съм уморен или и пил вечер, то наистина ме учуди, че успях да понапиша нещо по всяка от темите. Петя, явно ми действа добре. Още по-учудващо е, че не тръгнах да сe съзтезавам с нея, което пък от своя страна ме кара да мисля, че може да не ми действа толкова добре, или пък означава, че напротив… Аз бих го направил пак и с Петя, и с друг. Забавно беше, което е най-важното.


Молба към защитниците на настоящия модел на уредба на авторските права

Много се изписа относно правата и законността покрай акциите на ГДБОП. На мен ми стана скучно да слушам една и съща аргументация от страна на защитниците на акциите – че било законно. Нека за полицията това да е достатъчно, но според мен да изказваш мнение, подкрепено единствено с този аргумент е тъпо. Да прочетеш и да разбереш какво означават законовите норми не е като да имаш формирана позиция по въпроса. Четенето не е като мисленето. Това, че е законно не означава, че е правилно и ако някой ще защитава правилността на нещо е добре и да познава и мотивите и реалния ефект, търсен с тези разпоредби. Писна ми от аргументация, преведена от американски антипиратски брошури. Хайде проявете малко мисъл, де!

p.s. Не мога да искам толкова въображение, колкото имат Арена, че да искат дарения, но, моля, опитайте. Нещичко, поне.


Boston Legal

Терапия със сериали. Boston Legal се оказа най-забавното и леко нещо за да се разсейвам след работа. Сега, като изгледах каквото имаше съм в търсене на новия сериал, който да изгледам. Моля, препоръчайте ми нещо, защото още не съм дорасъл напълно за лафовете на The Simpsons.


C for Cookie

Много хора харесаха и препоръчват филма V for Vendeta. Ако се случи да ми го препоръчате или просто да го споменете, гарантирано ще ви изиграя любимата ми версия на филма: C for Cookie. По-добрата версия, с героите на Sesamie Street. Освен, че отразява по-добре мнението ми по темата, то за мен Елмо е по-готин дори от Натали Портман, която харесвам много. Едно от нещата, които ми е в главата от седмици и не ми е омръзнало.

Категория: кратки

7 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • petya на 31.05.2006г. в 09:08ч.

  ГОРЕЩО препоръчвам „Lost“ i „Arrested Development“. :)

 • denyamber на 31.05.2006г. в 11:15ч.

  Препоръчвам едно старичко сериалче дето го даваха по 2-ра телевизия едно време – „The Adventures of Brisco County Jr.“ – много забавна смесица между western, comedy, science fiction.
  http://www.imdb.com/title/tt0105932/

 • кольо на 31.05.2006г. в 13:32ч.

  Имам една позната (близка приятелка с братовчеда на Илойшъс), която с удоволствие дере гърло (за което Луис Армстронг би завидял) и пее „СиИИи иЗ фоР КУкиИИ, даТс Гуд ИнАФ фоР МииИ…“ и с нежните си трели освежава деня ми, а от снощи вече си акомпанимира и с една от тия парти-свирки, дето пищят в неповторима мажорна гама с повишена квинта и се развиват и навиват обратно…
  http://www.fotosearch.com/comp/sdc/SDC120/182825SDC.jpg

  трябва я чуеш!
  :oР

 • yovko на 31.05.2006г. в 14:07ч.

  Пич, сбъркал си си професията – юрист дето се замисля за правотата на закона е срам за гилдията! Юрист дето мисли – още-повече… Ще те отлъчат…

 • Сашо на 31.05.2006г. в 14:57ч.

  Понеже Йовко е подхванал темата :-), това го прочетох тази сутрин докато идвах на работа в книжката, която чета:
  Clouddancer stopped. His wings rustled, the tail snaking from side to side. “No we don’t. We are not responsible for anyone but ourselves. You chose to walk our paths, Ozzie, you decided where they would end. Take responsibility for your own actions. Don’t blame everyone else; you’ll turn into a lawyer. You want that?”
  :-P
  Сега серизно, сериалите са убийствени за разтоварване. Извън модерните CSI, Lost и Prison Break, мога да ти препоръчам Over There (http://www.imdb.com/title/tt0446241) – фабулата се върти около взвод американски войници в Ирак. Идеите за всяка серия са взети от реална случка, а ефекта е приятна комбинация между добре режисиран военен екшън и „Параграф 22“.
  Pvt. Frank ‘Dim’ Dumphy: [holding up a sign with Arabic writing on it] Do you think this squiggly shit really means „halt“?
  Pvt. Avery „Angel“ King: That’s how it looks in the Sarges’ phrasebook.
  Pvt. Frank ‘Dim’ Dumphy: Yeah, but if we got one of the dots wrong it could mean „Sunnis suck“ or something.
  Pvt. Avery „Angel“ King: As long as it don’t say „Ram This“ I’m cool.

 • IZaNaMI на 31.05.2006г. в 21:42ч.

  That ’70s show е това което ме разведрява почти всяка вечер след работа и въпреки, че до момента съм гледала само 1 и 2 сезон, го препоръчвам по-горещо от времето днес ;) dumbass :)))

 • пейо на 03.06.2006г. в 19:12ч.

  Благодаря на всички! Сега ще прегледам отзивите за препоръчаните сериали и ще почна да гледам това, което… ми е най-удобно за сваляне :-)