трънки и блогинки

Член първи от бойковата Конституция

Написано на: 29.09.2010 · 6 коментара

Министърът е уволнен, защото не е съгласувал своя идея с Партията. Няма значение неговата компетенция, няма значение Парламента, важна е Партията. При Бойко е същото като при Живков и член първи от „Живковата“ КонституцияРъководната сила в обществото и държавата е БКП ГЕРБ.

Категория: мини

6 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • lilia на 29.09.2010г. в 20:35ч.

  Нали затова съм на училище.За да съм полезна мах.Това е друга бира.

 • Иво на 29.09.2010г. в 22:18ч.

  Пейо, толкова си прав, че няма какво да се коментира!

  PS: за съжаление e онази страна, в която не се коментират такива теми, но подозирам, че вече няма желаещи.

 • Иван на 30.09.2010г. в 01:37ч.

  Министър председателя може да уволни всеки министър, по всяко време, без обяснение. Още повече че в случая оставката е доброволна.

  Тук всъщност не става дума само за „не съгласуване“, тук всъщност става дума за директно противопоставяне на политиката на кабинета. Съвсем ясно е, че министър председателя не може да допусне такава концепция да се представя от името на неговото правителство. Също така е ясно, че въпросният здравен министър няма други идеи за реформа, следователно няма как да остане на поста си.

  Аз лично се радвам се че тази концепция за реформа няма да види бял свят и още повече се радвам че това би останало като добър урок за всеки който реши да смъква още една кожа от гърба на многострадалния данъкоплатец.

  Всъщност, въпросният здравен министър в едно предаване беше обяснила, че „пари има“ но се ползвали неефективно. За мен остава мистерия защо неотменима част от реформата ѝ, е начин за събиране на повече пари.

 • Друг Иван на 30.09.2010г. в 12:21ч.

  Напълно си прав. Вчера мислих по същата тема (но в друг контекст) и открих, че в преносен смисъл Член 1 на ВСЯКА Конституция казва едно и също. При комунистите основният закон беше „Всяка КРИВА, успоредна на партийната линия, е ПРАВА“. При капиталистите – „Всяка КРИВА организация, която превръща парите в пари прим е ПРАВА“.

 • Andro на 30.09.2010г. в 12:59ч.

  @Иван
  Не мисля да си прав… снощи слушах премиера да обяснява как идеята може и да била правилна, ама не можело така… трябвало първо да се подготви общественото мнение….

  така че в момента доплащането има добри шансове да се появи до няколко месеца…. разбира се до утре това ще се е променило поне три пъти при скорост близка до тази с която лансират различни идеи на министър председателя ни

 • по на 30.09.2010г. в 19:40ч.

  PlЛey суперволф,
  с по,читания не мисля да си прав щото
  не виде ли пак некакви фондове беше сънувала министърката
  от типа на Елена Костова ако не е така
  грях имам към тебе.