трънки и блогинки

Still crazy after all these years

Написано на: 11.09.2006 · 13 коментара

Хареса ми да пускам музика и се замислих, че може би е добра идея и аз да си направя подкаст. Обаче няма да е точно подкаст, поради няколко причини:

 • Музиката е с всички права запазени;
 • Иска ми се да пусна и видео, което иначе не мога да намеря и обработя;
 • Искам да разкажа за песните, а не си харесвам особено гласа;
 • YouTube го прави твърде лесно, за да мисля други варианти

Заглавието на този квази-подкаст ще е „Still crazy after all these years“. То е от едно стихотворение на Paul Simon, по което има и песен, но аз го харесвам повече като текст. Ще се опитам да събера клипове от изпълнители, които въпреки възрастта си правят все същите глупости, та даже и по-добре. Стихотворението започва така:

I met my old lover
On the street last night
She seemed so glad to see me
I just smiled
And we talked about some old times
And we drank ourselves some beers
Still crazy afler all these years
Oh, still crazy after all these years


Първи ще Дейвид Бауи. Той наистина с годините става все по-добър и по-добър. Доколкото първите неща, които съм му гледал са някакви негови си странности, то всичко скорошно, което е правил е невероятно. Използвам повода да поздравя и всички, които са горди да бъдат американци с неговата песен „I am afraid of Americans“ по повод 11 Септемви. За тази дата аз мисля същото, както и миналата година, само че по-ядно. Специално в този клип е с Дундьо Резнър от NIN, но той прави Бауи само да изглежда по-добре. Ето и текста на песента, за да си припявате.

Веднага след това е Иги Поп. Той с годините не качи нито килце и продължава все така да се размята бясно полугол. Истина е, че последните пъти като го видях имаше тен и се беше изрусил, но дори и така ставаше. Сред многото ми любими песни „I wanna be your dog“ се отличава с това, че винаги съм искал да поздравя някоя с нея, но още момата явно не се е родила. Ето думички, за да си отваряте устата в синхрон. Може пък на вас да ви свърши работа:

Трети няма да е Ози Озбърн. Тъй като това е моето подобие на подкаст, аз определям кой ще пускам и кой специално няма. Чичко Ози е един от най-великите и аз много го харесвах. Обаче тoва кученце, в което се е превърнал за забава на MTV, мен не ме кефи въобще. Нещо негово си пуснете сами, ако толкова ви се иска.

The Rolling Stones Тия не умират и не умират. Особено Кийт Ричард, който е опровержение на всички медицински теории, че наркотиците са вредни. Ако наркотиците помагат за правенето на такава музика, а чистите девици звучат като Бритни… изборът не труден. Винаги съм се кефил и на Боб Дилън и затова ето ги заедно с него да си изпълняват коронната песен – „Like A Rolling Stone“, която също е с доста поучителен текст.

Искам да завърша с нещо на Пол Саймън. Той прилича доста на Рон Джереми, но всъщност е половинката от Саймън и Гарфнъкъл. От това поколение на поети с китари, които така ме е яд, че ги няма днес. Казах, че името на този пост е от неговата песен и стихотворение, но тъй като не можах да намеря нейно видео искам да пусна друго от него. Песента се казва „50 Ways to Leave Your Lover“, с прекрасни стихове, които може да ползвате когато се чудите какво клише да използвате, за да убедите себе си или някой друг да направи нещо, което смятате, че ще е за негово добро.

Надявам се, че музичката ви е допаднала, а ето и остатъка от стихотворението:

Im not the kind of man
Who tends to socialize
I seem to lean on
Old familiar ways
And I aint no fool for love songs
That whisper in my ears
Still crazy afler all these years
Oh, still crazy after all these years

Four in the morning
Crapped out, yawning
Longing my life a–way
Ill never worry
Why should i?
Its all gonna fade

Now I sit by my window
And I watch the cars
I fear Ill do some damage
One fine day
But I would not be convicted
By a jury of my peers
Still crazy after all these years
Oh, still crazy
Still crazy
Still crazy after all these years

Категория: музикааа

13 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Димитър Василев на 11.09.2006г. в 09:52ч.

  Ще ти откъсна ушите – пропуснал си Министри
  http://youtube.com/watch?v=7B-Ke_MnZrk

 • пейо на 11.09.2006г. в 09:55ч.

  Те са цял оркестър. А и честно да си кажа въпреки, че ги харесвам много не знам много за тях като група.
  Но тъй като днес не е специален ден ето този бонус трак, защото иначе трябваше да е този.

 • Izzy на 11.09.2006г. в 18:59ч.

  Всъщност наскоро четох интервю с дедо Ози и той там казва, че всичкото това, което го гледахме по МТV e едно голямо лайно и е инициатива на квачката, която му се явява жена – Шарън, а той е бил много против още от самото начало. Всички знаем какъв уникален идиот е Шарън, нали ?

  Чичо Ози е един от най-култовите личности за мен. Въобще Black Sabbath са ми е една от любимите групи и не мога да си представя лицето на рок и метъл сцената, ако тях ги нямаше за да покажат пътя. Бащиците!!! A в соловите му албуми участва един от любимите ми китаристи – Zakk Wyldе. За да представя Ozzy Osbourne, аз лично бих избрал ето това : http://www.youtube.com/watch?v=3-aSmlOpWhY

 • пейо на 11.09.2006г. в 22:39ч.

  @ Izzy
  Нямам никакво намерение да го оправдавам (трябва да пусна песен на жена му ли?), но песента определено си струва.

  С автобиографичен елемент, както се казва, благодаря.

 • z на 12.09.2006г. в 00:18ч.

  счупи ме направо с тази публикация в блога си. всички песни и изпълнители ритат здраво и влизат лесно :)
  david bowie, iggy pop, bob dylan, rolling stones…все велики от старата гвардия, които трудно могат да си намерят заместници сега. и като lyrics freak ще те поздравя за невероятния избор на песни и заради текстовете :)
  и да вметна един интересен факт за бауи. написал е текста след като отишъл на почивка в индонезия или малайзия, някъде из тия безкрайни архипелази, ще объркам къде точно. и плавайки наляво надясно с моторницата си из необитавана от много хора джунгла и се натъква на „mcdonalds“. :)

 • z на 12.09.2006г. в 00:23ч.

  П.С. забравих да добавя, че само захранваш моята lyricsmania с невероятни текстове на поети непознати за мен…не говори добре за мен ;)

 • пейо на 12.09.2006г. в 01:31ч.

  @z
  Благодаря :-) То всъщност въобще не е трудно. Ако се върнеш N години назад и видиш какво е било популярно тогава е много вероятно да намериш нещо наистина добро.

  Хората не се развиват само възходящо. Доста даже твърдят обратното.

 • petya на 12.09.2006г. в 01:52ч.

  Z: понеже си малък и не знаеш… ;P

 • кольо на 12.09.2006г. в 14:24ч.

  днес научих нова думичка: гугл учтиво ми обясни, че podcast е
  “ a form of audio blogging created by Adam Curry, a former MTV Host, and Dave Winer, the founder of Userland Software. Its name comes from the targeting of audio posts to Apples iPod audio player, although podcasts can be listened to on competing players and on computers.
  http://www.fzelders.nl/weblog/
  :) така че, пейо, можеш да си сложиш една червена точка в тефтера за извършени добри дела. :)

  а музичката е чудено подбрана – едни парчета ги бях чувал, други не бях, а трети се оказа, че съм слушал преди това в изпълнение на ТокТокТок – 50 ways to leave your lover. готино парче, а на живо още повече. :)

 • пейо на 13.09.2006г. в 00:24ч.

  Ам Кольо мой, аз не разбрах защо ми е червената точка, ама то не ми пука особено и благодаря :))

 • кольо на 13.09.2006г. в 02:24ч.

  как що бе – да отбележиш стореното добро дело с червена (не черна) точка.
  или знам ли как там го правиш – дали печат с пчеличка/ракета или пък драскаш по една чертичка (т. нар. чизгия) с ключа по стената, също като затворниците по картинките (е, те нямат ключеове, де), или… абе няма значение :)

 • пейо на 13.09.2006г. в 05:05ч.

  Ми Кольо, те преди малко тъкмо ми обясниха, че на мен червените точки само с оптика трябва да ми ги слагат.

 • пламен на 20.07.2007г. в 21:17ч.

  пишеш (по повод на саймът и гарфънкъл), че нямало поети с китари вече… не е баш тъй. аз се хванах да събирам (първо българските) поети с китари в един сайт, до англоезичните не съм опрял още, но повярвай, много са. http://www.poetiskitara.com

  поздрави