трънки и блогинки

Какво харесвам в Прошко Прошков

Написано на: 08.06.2011 · 24 коментара

Прошко Прошков и преди ми е правил много добро впечатление, но участието му в кампанията за кмет на София ми даде възможност да го видя по-отблизо като човек и политик. Това, което видях, ми харесва много. Ето основните причини:

Знае за какво говори Не е нужно да се оглеждаш дълго, за да разбереш проблемите на София. Прошков, обаче, знае причините на проблемите. Познава си материята на ниво, което другите кандидати не демонстрират. Когато бъде попитан защо нещо е така, дава подробен и ясен отговор. Явява се подготвен. Това не се учи, нито ти се случва. Това е познание, придобито от положени усилия. Аз искам кметът на мястото, където живея, да е точно такъв.

Конкретни отговори на конкретни въпроси Без увъртания, без декларации и без изявления по принцип. Когато го попитате нещо, отговорът му се отнася до вашия въпрос. Няма „магистрални“ и „спортнозални“ отклонения. Това трябва да естествено, но я опитайте да го получите от друг политик. Прошко е делово настроен човек. С такъв човек не само се общува лесно, но и след общуването се разделяте най-малкото по-знаещи.

Учтивостта на искреността Малцина могат да лъжат, но колко много опитват. Политици, мениджъри и всякакви, които се мислят за нещо повече, се стремят да украсяват, представят добре и най-общо казано – да манипулират. Общуването с такива хора ме уморява безкрайно. Малко популизъм би му помогнал, но се радвам, че не го виждам. Прошко е много приятно изключение и се надявам „политиката“ и външните съветници да не го променят.

Без негативност Не желая да слушам извинения, обвинения, откази от отговорност. Кой е виновен трябва да научавам от съда, а не от изпълнителната власт. Да критикуваш може да е много полезно, но с това нека се справям сам. Нямам никаква полза човекът, на когото ще възложа да поддържа града приличен, да е негативен и критичен към някой друг, освен към себе си.

Гледа напред Нещата в градовете, в които живеем, са такива каквито са. Причините са много и много от тях са в нас. Много по-важния въпрос е какво ние можем да направим и как да го свършим добре. Това е смисленият въпрос и се радвам да чуя предложения за отговори.

Инженер, учил в Германия Аз съм германофил. Харесвам отношението на немците към работата. Много от нещата, които харесвам ги виждам в него. Трябват ни повече такива хора.

Не може да загуби Шансовете му да бъде избран не са големи, но нито той, нито гласувалите за него го могат да загубят. Всички можем само да спечелим, ако този тип поведение и отношение към проблемите се наложат.

Категория: всякакви

24 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Сия на 08.06.2011г. в 11:16ч.

  Сигурна съм, че Прошков би бил един добър кмет. Затова нека да гласуваме колкото се може повече за него.

 • Anonymous на 08.06.2011г. в 15:01ч.

  „ще правя политика по добрия стар начин“

 • Комитата на 08.06.2011г. в 15:02ч.

  Аз само да кажа, че на Прошко би му помогнало малко по-малко скромност. Той се увлече в общинските проблеми и забрави да каже, че сега на 12-ти юни ще има първични избори на Синята коалиция, които трябва да спечели. Също забрави да сподели страховете, витаещи около ДСБ, че на места опонентите ще опитат „нестандартни“ тактики, които могат да бъдат избегнати само с масово гласуване.

 • Наско на 08.06.2011г. в 16:52ч.

  Само не разбрах, автора на статията кога имаше възможност да опознае кандидата от близо?
  Аз лично нищо не знам за него, нито съм имал възможност да го чуя.

 • mdam на 08.06.2011г. в 20:32ч.

  @Kомитата: лошото е че политиката стана мръсна дума и само като споменеш на някой, че има смисъл всички почват да те гледат по поне няколко различни неприятни начина. Аз пак ще дам тоя леко просташки пример: как човек може спокойно да отделя по 1-2 часа да си избере примерно пералня, а не може да отдели 2-3 часа да се информира и избере кой и как да харчи данъците му, които на стойност са в пъти повече от пералнята.

 • Прашко Пришков на 08.06.2011г. в 21:15ч.

  Уважаеми, ако наистина искаш това: „Кой е виновен трябва да научавам от съда“, то мога да ти посоча Един и само един Политик в това блато на 22-рия паралел, който е доказано невинен точно в съда след 4 дела. Поради тази и ред други причини Тайфунът със смешни имена трябваше и трябва да има поне малко уважение („респект“ в новия бълг. език) към Него. Сигурно имате шуро-баджанашки причини вие, които прокламирате гласуване за този, как беше, Тошко Тошков или Пешко Лошков, така че гласувайте на воля – за разлика от демокрацията в древността, сега и плебеите имат право да гласуват. Но не ми пробутвайте, моля, БДС стандарт за нещо, което е само едни Е-та.

 • Хамстер 2001 на 08.06.2011г. в 21:40ч.

  Глупости са това. По абсолютно същия начин Прошков се държа и на предишните избори, делово и стегнато обеща разни неща – и не свърши нищо от тях като районен кмет. Ако го питаш, ще си намери „извинения, обвинения и бягане от отговорност“: например че Столична община го клатела и законът бил несъвършен, и т.н. Чиста проба опортюнист, ако ще и да знае перфектно немски.

 • Албена на 09.06.2011г. в 08:46ч.

  Най-после един млад,интелигентен,можещ кандидат за кмет.София и България се нуждаят от хора като него,за да се почувстваме най-после поне малко истински европейци!

 • pepi на 09.06.2011г. в 10:19ч.

  Мдаааа, много добър манипулатор. Познавам го от малък, няма такова леке. Ще отида да гласувам, за да не печелят такива потомствени лекета.

 • Комитата на 09.06.2011г. в 11:36ч.

  И тука ли налазихте бе, паразити.

 • Hristo на 09.06.2011г. в 11:38ч.

  Интересно. Забелязвам, че от една седмица насам някои блогари започнаха да пишат хвалби по адрес на Прошко Прошков. Аз също не го познавам като кандидат, но преди да ми се представи той самият се започна някакво налагане, че е супер компетентен. Доста силно вече почна да ми намирисва на ПР акция и подкупване на блогари да пишат хубави неща.

 • Комитата на 09.06.2011г. в 12:04ч.

  Мен пък ме кефи, че тези, които се изказват против него са неграмотни и анонимни.

 • Michel на 09.06.2011г. в 14:21ч.

  Обаче „блогар“ се римува с „другар“ чудесно… Дали някакви стари другари не са налазили тук и се опитват да пишат неграмотните коментари…? ;)

  Хех… :)

  Колкото до кмета, виждал съм го (до момента) само веднъж „на живо“ и ми допадна. Струва ми се добър кандидизат. Проблемът е, че в България е трудно да успее някой без популизъм. За пример – вижте изборите от последните 20-ина години, за кметове и премиери и президент…

 • Георги Петров на 12.06.2011г. в 23:11ч.

  За подкупните коментиращи е невъзможно да повярват, че могат да се публикуват искрени безвъзмездни мнения, щом като те носят дивиденти чрез суперлативите си за някого. Е, изненада! Има и интелигентни хора, но въпреки това Прошков има малки шансове, защото те са малцинство.

 • Валери на 13.06.2011г. в 00:17ч.

  Прошков заслужава да спечели изборите. Това е истината.

 • Томов на 13.06.2011г. в 00:29ч.

  Нека си го признаем, честно другите кандидати просто не ставаха. Дори и да не харесвате Прошков, по-добър кандидат няма да има, а и не знам досега в историята на България да е имало много като него. Останалото са детайли.

 • hh на 13.06.2011г. в 13:37ч.

  Я да видим кой е Прошко и от къде произлиза:
  http://www.monitor.bg/article?id=133653

 • Комитата на 13.06.2011г. в 17:21ч.

  Я виж ти, тежката артилерия се включи. Не знаех, че първото име на Прошко е Неделчо. Направо съм изненадан.

 • hh на 14.06.2011г. в 14:13ч.

  хихи – „тежката артилерия“.
  Пратиха ми статията за ‘тате му’, който линк пък са взели от коментарите на друг форум.

  Вярно е, че не трябва да се съди за сина според постъпките на баща му, но според мен при такава мащабна дейност не може синът да е останал чист като девица.
  Дори да е останал, на такъв пост и с такива роднини няма никакъв шанс да остане.

 • An на 14.06.2011г. в 23:45ч.

  Много ми е забавно как хората коментират, без да си направят елементарния труд да проверят в Google, че Прошко е Начев Прошков и не е син на Неделчо Прошков, камо ли има някаква близка връзка със същия…

 • acid_burn на 15.06.2011г. в 15:44ч.

  Извинявай, но в публикацията ти няма ЕДНА конкретна дума.

 • Манолът на 17.06.2011г. в 23:40ч.

  Прошко е позитивен герой, аз и на предварителните метнах една бюлетинка за него. Дъ жувей!

  Апропо, хубав блог.

 • Иван Бухов на 18.06.2011г. в 08:23ч.

  Браво на Прошко! Кметът на София трябва да бъде инженер или архитект!!! Отдавна това не е било!! Сега е възможно! Инженерът мисли по друг начин, не като пожарникар, нито като икономист или учител!!! Мозъкът на инженера е иначе устроен, друга е и палитрата му!!! Добре е, че Прошко има и МАКЕДОНСКО, комитско или воеводско потекло, независимо от Вардарска, Егейска или Пиринска Македония произхожда!!! Натрупал е и германски опит, като земляка му Плевнелиев, а и Трайков е е МАКЕ!!! Те са добър пример, той ще ги последва и надмине!!! Не един БЪЛГАРИН от Македония е управлявал София и България!!! Прошко, вземи София! Тя има нужда от теб! Аз я обичам и съм работил за нея! Ще ти стана безплатен консултант по ВиК и други области!!! Действай! Бъди силен! Бог да ти помага! Дано хората те разберат и гласуват за теб!!! Амин!

 • схосхо на 18.06.2011г. в 12:37ч.

  Прошко е кмет на лозенец. Кварталът е в окаяно състояние и ако той стане кмет на София…тежко ни. Авторът изобщо не е в час.