трънки и блогинки

Отворено писмо до г-н Кадиев относно цветята

Написано на: 08.10.2011 · 4 коментара

Уважаеми господин Кадиев,

Моля не ми ползвайте цветята за политическа агитация. Тъкмо вчера си питах бабите – казаха да не ги прибирам още. Те точно са напъпили и, ако времето се запази, до две седмици ги чакам всички да цъфнат. Всичко, до което политиката се е докоснала, се е развалило, та не ги закачайте, моля, милите растения.  Направете го заради розите — тия, дето са коалиция (в една саксия) с лютите чушки. Засега са бледо розови, не обещавам, че ще го докарат до червено, но може цвета да го интерпретирате широко. Та точно тия рози се готвят да се разтворят някъде по изборно време и ще е жалко.

След изборите знаем какво става – всички цветя и надежди ще увехнат. Аз моите ще си ги прибера, ще ги зазимя и ще видим дали и къде ще ги пусна пак да растат.

Иначе сте ми симпатичен, пиша ви го с готино, защото хора, на които вярвам, ви харесват. А и аз се клатя по същия начин, като вървя, и като се сетя, че сигурно и вашите панталони бързо се протриват, ми ставате някак по-близък.

Спрете се някой път, като сме се събрали пред сръбската скара, да лъжем малко заедно хората да си купят пържола, кюфте или каквото там им се яде. Аз собствено много харесвам баницата там. А ако ви трябва и шивач за панталоните, има в съседния вход. Много са свестни, препоръчвам ги.

С благодарност за разбирането,
Пейо Попов

п.п. Намислил съм да Ви питам няколко неща за града, ама за тях може друг път да пиша.

Категория: всякакви

4 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Георги Кадиев на 08.10.2011г. в 20:52ч.

  Здравейте Г-н Петков,

  Не е ли прекалено тежко да се живее приемайки, че след всички избори следва „зима“? Може би за разлика от реалните цветя и климатични сезони, в този случай „зимата“ идва именно, защото достатъчно много хора веднага след избора просто си прибират цветята, зазимяват се.

  Знаете ли, че за цялата 2010-а година в Столична община са постъпили едва 116 молби за достъп до информация, само 3 от които по въпроси свързани с бюджета? Т.е. най-много 3-ма души са попитали „за какво се харчат парите ни“. От 116-те 97 са подадени от граждани, само 1 от журналист и 23 от молбите са подадени онлайн. През 2009-а молбите са 3858, от които 3850 от граждани, 0 от журналисти и 3843 са подадени онлайн. Какво виждате в тази картина? http://sofia.bg/pressecentre/foto/Otchet_DOI_%202010.pdf
  http://sofia.bg/pressecentre/foto/Otchet.pdf

  Ако току виж станало чудо и моят, или Вашият призив пробие напълно обяснимия, но не и извинителен, скептицизъм и привидна прегърбена апатия сред прекалено много от съгражданите ни – нима само аз ще видя цвета по прозорците на София? Нима само аз ще видя в този цвят символ, че поне нещо малко и лесно, като да преместиш за минута един предмет от собствения си дом (в който толкова много софиянци буквално се изолират от, да си го кажем – агресивната обща среда в нашия град). Да, г-н Петков, позволявам си да се позова на символиката на цветята по време на своята кампания. Позволявам си го, защото освен политик аз съм и човек, и когато вървя към офиса си от поредното заседание на Столичен общински съвет, в моментите в които тротоара не ме принуждава да гледам в него, понякога виждам точно такива цветя по балконите и первазите. Те се открояват. Открояват се не само с цвета си, но и с това, че ми подсказват, че там, зад тези прозорци живее друг човек, който въпреки всичко продължава да носи в себе си красота, грижа и желание към по-добро. За добро или за лошо прожекторите в момента са насочени към мен, струва ми се подходящо време точно сега да споделя не само какво предлагам, но и какво виждам, и какво искам. Ще Ви кажа и какво искам от Вас – искам да не ми вярвате, но искам да вярвате, че Вие, вашите приятели и познати, стига да искате винаги ще можете да ми припомните моите „обещания“ (лично предпочитам да ги възприемам като публично заявени ангажименти) и да изисквате, а защо не и участвате в тяхното реализиране.

  Дали „политика“ в България не е станала „мръсна дума“, просто защото всички „чисти“ отказват да се занимават с нея? Пролетта ще дойде г-н Петков, когато достатъчно птички запеят. В България казваме, че „една птичка пролет не прави“, а на запад „one man can make a difference“.

  Това са моите въпроси към Вас. Очаквам Вашите с нескритата надежда, че сред тях ще е „Какво мога да направя аз?“, не за Георги Кадиев, а за София. Имам няколко идеи и по това, което сте показал тук в блога си съм склонен да вярвам, че ще ги разберете, критикувате и така доразвиете.

  Призовавам Ви да станете фен на инициативата във Facebook. Само така, ще мога да ви направя администратор на страницата и да оставя съдбата и изцяло във Ваши ръце. И аз с готино.

  Благодаря,

  Георги Кадиев

  П.П. – http://arnica.csustan.edu/carosella/banksystreetart/wpe3.jpg
  П.П. П. Благодаря за съчувствието. Ще се радвам следващия път, когато ме видите да крача да кажете „Здравей“, пък кой знае – ако сме тръгнали в една посока може и да поговорим в крачка. Струва ми се няма да е чак прекалено комично.

 • пейо на 09.10.2011г. в 07:22ч.

  Здравейте,
  Първо, благодаря, че сте махнали китките. Второ, никак не е леко да се живее знаейки, че розовия период свършва веднага след изборите, но ей така като се лигавя ми олеква.

  А относно броя молби до Общината, знам, че по едно време бях обадил, че знам как се пишат уведомления за протест и на доста хора бях понаписал. После, вашите като ги понабиха пред НС, нещо заглъхна ентусиазма. И като години корелира, може да имате обяснение.

  Това, което искате от мен – го имате. Няма да ви вярвам, но ви водя сметка. Истина е, че в тази сметка, за вас има много добри неща – оставката ви като зам-министър, гражданския съвет за софия, изразените позиции в блога, който харесвам и не са само те. Изобщо, сте един от политиците, които харесвам и от които бих желал да има много повече и това го казвам съвсем сериозно и без никаква ирония. Но, въпреки това, ето недоверието си остава. (Мисля си, че е защото се наричате „политик“. Мръсна дума. Искате ли, ако пак не ви изберат, вече да се наричате „общественик“?)

  Знам също, че никак не съм невинен като гражданин за състоянието на всичко наоколо и много не се харесвам заради това. Мога да съм много неприятно лайно, ако се зачекна за нещо и от там знам, че в страната на ББ, работите с молбици до общината не стават. Повече хора ще чуят сигнала ми, ако ви го кажа по телефона, отколкото, ако го напиша по официалния ред.

  Такива работи. Всякакви луди са ви спирали да ви приказват, та и аз. Казах си ви го, като на добрия цар и ми олекна. Но вие продължавайте, както ви казах, много неща правите правилно и ако преценя, че си заслужава и мога да помогна, може да се чуем и по работа.

  Всичко добро

  p.s. Благодаря за поканата за администриране, но аз фейсбука го уволних. Нещо и на тях не им вярвам. Бе, това с недоверието да не вземе някакъв мой проблем да се окаже…

 • sepuko на 09.10.2011г. в 13:23ч.

  Кадиев сляп ли е, че адресира господин „Петков“, не знам.

 • Бате Ули на 15.10.2011г. в 23:14ч.

  Пейо, чудя ти се как отделяш време на посредствен второешелонен комунист, който иска да накичи София с наблюдателни камери. Иначе се прави на много демократичен и умрен, но никога не може да прескочи политическата си партийна догма. С една дума – поредният червен боклук, тръгнал да прави мили очи пред електората. И той – модерен ляв, и той – торба лъжи. Какво казваше дядо ми – не само децата им, но и внуците им ще бъдат отпадъци и събирателно на всички най-ниско, мърсно и омерзено. И беше прав.

  Оттук нататък на шмекера Кадиев ще му бъде напомняно навсякъде по форуми, на принципа на черната станция, за ето това му изказване:

  http://www.dnes.bg/kmetski-izbori-2011-sofia/2011/10/15/kadiev-iska-big-bradyr-v-sofiia.131343