трънки и блогинки

08.11.2006

Написано на: 08.11.2006 · 3 коментара

Демократите във възход
Днес получих много писма от хора, с които не се бяхме чували от Ноември 2004. Тогава неуспешно завърши президенската кампания на Джон Кери, Буш бе преизбран, а аз си дойдох в България. Тези, с които бяхме активисти в подкрепа на кандидатурата на демократите (а някои просто против Буш), се разделихме с идеята, че поне не сме се дали без бой, което беше малка утеха за предстоящите четири години доминация на републиканците.
Днес, обаче, новините са добри, a снимката на разреваната републиканска госпожичка е точно както искам да се чувстват лошите.

Децата нямат спирачки
Първо да поздравя „Аксиор“, че са намерили път през съдилищата и са спряли акта, с който се обявява обществена поръчка за доставка на хардуер и софтуер за електронното правителство. Твърдя, че съм много добре запознат с въпросната обществена поръчка и повярвайте ми тя може да бъде давана като пример за наглост и чувство за ненаказуемост в опит за нарушение на закона от служители на държавата. Но тъй като не искам да влизам в детайли, най-показателния пример за това как управляващите са убедени, че законите не важат за тях и съд не ги лови е изказването на министър Василев:

Това решение (на съда) няма никаква правна стойност.

Въобще не искам да обяснявам защо и как постановленията на съда имат „някаква“ правна стойност, нито ми се псува наглия министър, който вероятно се страхува за своя дял от парите, но ми се иска да се надявам на житейската ирония един ден сегашния министър да зависи критично от услугите на това ел. правителство, което опропастява така успешно.

Още коментар от Делян Делчев.

Петър Гаврилов
Петър Гаврилов от „Капитал“ е журналистът, който ми е направил най-добро впечатление в последната година. Обикновено има по една статия на брой, но винаги успява да намери темата, която се превръща в тема на следващата седмица в ИТ живота на България. Както и повечето журналисти от вестника, той изглежда е от хората, които едно време са си писали домашните и от статиите си личи, че е отделил време да проучи и разбере темата. Друг такъв пример, който ми е направил впечатление е Росен Босев. Надявам се да продължат да го правят, защото те са едни от хората, заради които си купувам вестника.

Категория: кратки

3 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Милен на 09.11.2006г. в 09:01ч.

  „Поръчките ще продължават да се изпълняват въпреки заповедта на съда, категоричен беше Василев.“

  Аз пък си мислех че обжалването спира изпълнението на адм. актове ;) Ама щом министъра го е казал…. :-D

 • пейо на 09.11.2006г. в 10:32ч.

  Образованието единствено пречи при възприемане волята на министъра.

 • nname.org на 13.11.2006г. в 16:38ч.

  доста по-компетентни са от моя любимец Александър Бройчев