трънки и блогинки

C3 – филмът

Написано на: 30.11.2006 · 4 коментара

Проектът C3 ще e трудно да бъде събран в думи. Дори и да се разпише, написаното ще остарее почти веднага, защото това е идея, която се развива постоянно. Весела, Райжеков и Йовко, със завиден ентусиазъм и постоянство превръщат утопично звучащото във все по-реален проект. Свидетел съм как тяхната убеденост и енергия заразяват все повече и повече хора и гледайки реакциите съм все по-убеден, че идеята е узряла в мнозина и има действителна нужа от такъв център.

Премиерата на филма-представяне на идеята за центъра за свободна култура беше на Open Fest. От вчера той е свободно достъпен от сайта на Фондация „Отворени проекти“ и чрез него ще може да усетите по-добре какво представлява и какво движи хората зад него. Но най-ценното в него не е информацията. Този филм е покана за разговор и начало на диалог за изчистване и реализиране на идеята. Приятно гледане.

Категория: свободни неща

4 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Васил Колев на 01.12.2006г. в 10:31ч.

  Пейо, аз амо не разбрах твоята роля във филма, т.е. онзи момент, в който изнесе нещо като малко представление … Малко обяснение няма да навреди :)

 • пейо на 01.12.2006г. в 12:24ч.

  То моето „участие“ е решение на режисиралите филма. Аз просто се оказах на сцена пред камера и от вълнение казах стихотворение.

  Самото стихотворение е от „Алиса в страната на чудесата“ и там пише, за тези които не знаят, че прасурец е животно, което се движи хем напред, хем настрани.

 • еленко на 02.12.2006г. в 09:50ч.

  Пейо, обаче го бъркаш леко стихотворението :)

  Правилното е:

  Бе сгладне и честлинните комбурси
  търляха се и сврецваха във плите.
  Съвсем окласни бяха тук щурпите
  и отма равапсатваха прасурси.

  Еиж пак Алиса.

 • пейо на 02.12.2006г. в 11:39ч.

  Благодаря, напълно възможно – от много време не съм я отварял книжката.

  Нека тогава да кажа, че е било по „Алиса“ или поне в неговия дух :)