трънки и блогинки

Хубаво за такситата

Написано на: 03.01.2007 · 18 коментара

Приятно впечатление ми направиха „Yellow taxi“, които от скоро са оборудвани с GPS, навигационни карти и POS терминал, приемащ всякакви карти. Шофьорите изглеждат доволни, което прави и пътниците доволни. Също така май предимно са по един човек на кола и не е като при, примерно, „ОК“, където колите не се гасят и им личи. „ОК“ си имат някои други предимства, но хубавото, че има някакъв напредък.

Категория: бележки

18 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Вени Марковски на 03.01.2007г. в 16:55ч.

  На кой телефон може да бъде поръчано такова такси?

 • пейо на 03.01.2007г. в 16:59ч.

  0291119 – работи за мен.

 • еленко на 04.01.2007г. в 11:48ч.

  Най-добрата такси компания, определено.

  Имат GPS-и от преди лятото и интересното е, че са си правили софтуера за тях по собствените си нужди, на кирилица е и обучават шофьорите си как да работят с него.

  Освен това предлагат шофьори с английски език и имат услуга „такси на час“. Което е страшно удобно ако имаш чужденци да разхождаш из града или много работа.

  Освен това голяма част от колите са им Kia Magentis, които са най-добрите сред столичните таксита и са си клас лимузина.

 • z на 04.01.2007г. в 13:33ч.

  Супер полезна информация. Вече сменям телефона в записа „Такси“. :) Особено това с разплащането с карти е супер удобно, решавайки 2 проблема. Шофьори, които решават, че ти не си искаш рестото и закръглят към по-горна сума или шофьори, които решават, че ти си виновен, че те нямат да ти върнат.

 • Таня на 04.01.2007г. в 14:04ч.

  И за мен беше полезно това – не знаех, че вече има таксита където можеш да си плащаш с карта. Благодаря и ЧНГ :-)

 • yovko на 04.01.2007г. в 16:06ч.

  Сайтът им е малко ретро (http://yellow333.com), но определено това е една от гъвкавите, предлагащи много услуги и развиващи се в правилна посока такси-компании. Thumbs up и от мен!

 • стоилов на 04.01.2007г. в 16:50ч.

  аз пък точно си мислех да пиша за недоволството ми от всички софийски таксита. от пловдив съм, но по една или друга причина всяка седмица съм поне за по два дни в софия. чат-пат ми се налага да вземам и такси, но масова е практиката да се молиш да те закарат, забелязвам аз. от ул. екзарх йосиф, където се помещавам, за да отида до гюешево (сердика) минах през 5 таксита и всичките ми отказваха. накрая изкарах касмет с едно „ОК“ и си стигнах до крайната точка. да не говорим за обслужването и за безопасността, или по-скоро липсата на такава. дори малко взех да свиквам със софийския манталитет на такситата и сега в пловдив като се кача, първо питам дали ще ме закарат до еди-си-къде и в повечето случаи ме гледат странно и с недоумение.
  следващия път ще пробвам yellow..
  поздрави,
  стоилов

 • стоилов на 04.01.2007г. в 16:53ч.

  извинявам се за спама. горе имам една неприятна грешка ‘където’. не с ‘а’.
  иначе искам и един пример да дам. в пловдив ми се случи да хвана такси за разстояние от един километър. просто бързах да си хвана автобуса за софия. това в столицата не може да се случи. убеден съм.

 • кольо на 04.01.2007г. в 20:19ч.

  като си бях в хасково по празниците, на един купон станах свидетел на обаждане на такси и поръчка на… бутилка ром и кока-кола. тук в софия някой да предлага такава услуга? :)

 • turin на 04.01.2007г. в 22:03ч.

  Казвали са ми за не един случай в Троян – обажда се компания от купон на такси и му поръчва – донеси от еди-къде си една голяма пица и торта, че имаме рожденник и сме гладни, пък само пиене сми се взели.. Примерно, нещо такова – и човекът идва, плаща му се за покупките и малката такста за превоза (то малък град) и така :) Кеф ;)

 • Валери Дачев на 04.01.2007г. в 23:03ч.

  @стоилов: На мен в Пловдив таксиметров ми мрънка за това, че съм се качил от автогара Север до Пловдивския панаир, но не ме бил чул, като съм му казал преди да тръгне. За сметка на това, по-късно през деня няколко таксита с тарифа от по 2.50лв./км се бяха строили там. Спрях движещо се такси вместо това. Знам и за неприятности, които момичета са имали в пловдивски таксита. Така че спрямо такситата в Пловдив съм силно резервиран.

  @кольо, turin: Това беше някаква доста широко разпространена практика в Казанлък. Толкова разпространена, че една от фирмите имаше договор с един от денонощните супермаркети в града. Далаверка си е. В днешно време такситата пак се навиват, но…. не им влиза в задълженията.

 • стоилов на 05.01.2007г. в 15:57ч.

  @валери: явно нещата са много до момент и до късмет, което също не е никак нормално. аз всъщност съм резервиран към абсолютно всички таксита, независимо на коя фирма и в кой град са. предпочитам винаги с личен автомобил или пеш да се движа. дори и градския транспорт не понасям и не издържам. ама ето, това пак си е индивидуално.

  поздрави,
  хубав ден.

 • Вени Марковски на 05.01.2007г. в 16:47ч.

  Днес ще направим бета-тест на 91119 :) Ще пиша отзиви :))

 • zImage на 05.01.2007г. в 20:03ч.

  Аз пък през зимата навъртам по 200+ км месечно с такси – предимно рикарс и ок – и нямам никакви оплаквания…

 • kami на 25.01.2007г. в 01:32ч.

  yellow такси са високо клалифицирана фирма с добро обслужване.Препора4вам на всеки който използва такси да избира тази фирма.Тя доставя комфорт и удобство!А нека които е наистина редовен потребител на таксита да ми пи6е на e-mail varadero_fenka@abv.bg

 • Камен на 06.03.2007г. в 11:04ч.

  И мен много ме кефят Йелоу такси 91119 и имат най-добрия „GPS“ има го дори и моя блок и вход ;)
  А шофьорите им са супер пичове и чисти коли и приятна музика.
  Препоръчвам ги на всички ценители на качеството!

 • Veselina на 25.01.2009г. в 23:00ч.

  Бях много доволна от тази фирма до тази вечер,но просто имат много зле възпитана диспечерка разочеровах се,повече от година им бях редовна клиентка,но вече сменям фирмата обезателно,не е добре за тях да имат толкова глупав персонал.Препоръчвам ви 029622226 и 029732121,много приветлив персонал!

 • Ilian на 12.11.2010г. в 22:47ч.

  От както се помня , ползвам услугите на въпросната фирма , до днес не съм се збласквал с проблемни шофьори , но тази вечер за пореден път си поръчах такси и качвайки се в него пред кооперацията бях посрешнат с „айде де до кога щте чакам “ , обясних че преди минута съм получил позваняване от системата и си слизам на време и явно системата нещо не е наред , както и да е, видимо раздразнен шофьора попита за адреса … :) не знам на луд ли се правеше но трябваше да му обяснявам къде да завива на всеки светофар , макар че бях казал за маршрута по който ще минем , можете ли да повярвате че човека не знаеше къде е ул.Солунска :-\ След като подмина пряката по която трябваше да завием , за да се озовем на Солунска , шофьора нагло заяви , че не е длъжен да знае „ВСИЧКИ УЛИЦИ “ /пак споменавам че става въпрос за Солунска и Цар Асен , -от тук нататък се разигра следниа панаир – казах му ,че искам да сляза и му казах ,че за 1ви път попадам на шофьор като него , попитах го колко му дължа , при което той отговаря „слизай от колата маимуна мръсна “ , аз слезнах от колата и трагнах при което той изкочи и започна да вика „ти ли няма да ми плащаш бе “ , дадох му пари естественно той нямаше да върне , казах му че ще се обадя във фирмата му за да подам оплакване …послеваха обиди и заплахи , човека ме хвана за яката на якето и взе да ми обяснява че знаел каде живея и ако още веднъж си поръчам такси от неговата фирма „ще ми разкаже играта “
  Всичко това става в петък кам 20.00 часа , след като се обадих на диспечерката на 91119 ,жената учтиво ми каза че няма на кого да се оплача чак до понеделник , даде ми номер на който да звънна в понеделник и да си кажа „проблема “ :) Накрая какво се оказча че си викнах такси понеже бързах да не закъснея , а се оказа ,че нестига че доста закъснях а и вечерта ми беше развалена …
  И да не пропусна номера на колата е 562 надявам се да не попадате в тази коола ;)