трънки и блогинки

18.01.2006

Написано на: 18.01.2007 · 6 коментара

Всички твърдят, че Фидел Кастро скоро няма да е сред живите. Жал ми е, не само защото донякъде ми е симпатичен, но най-вече защото няма да мога да посетя неговата Куба.

Когато гледах „Апокалипсис сега“ за пръв път, филмът не ми направи особено впечатление. Вторият път даже ми стана неприятен, защото твърде много ми напомняше „The Heart of Darkness“. Третия път гледах новата версия и за мое учудване харесах по-дългия с почти час вариант. Или може би не е само дължината. От този филм са ми и някои от любимите цитати като „I love the smell of napalm in the morning“ и „The horror, the horror…“. Но последния път ми направи силно впечатление последната реплика от монолога на полк. Куртц: „Because it’s judgment that defeats us.“. Нагоре по реката, нагоре по реката.

Сериозен доклад (1.4Mb PDF) по поръчка на Европейската комисия, за икономическото въздействие за свободния и софтуера с отворен код. Доста подробен, но резюмето е обещаващо.

Друг вариант е да си свалите запис на концерт на Лепа Брена на ст. „Васил Левски“ от 1990г. Онзи, на който дойде с хеликоптера. Това май е най-посещавания концерт някога в България.

Гледайки всички нови джаджи, които излизат на пазара, не ми се иска да ги притежавам, а по-скоро да ги наема за няколко седмици/дни. Колкото да ги видя как/дали работят, да ги инсталирам под Линукс и да си помисля какво щеше да е, ако наистина имах нужда от тях. Освен всичките мобилни неща, Wii друга такава играчка е и Lego Mindstorms. Турбо конструктор.

Normal Room е сайт, който събира ежедневни снимки от домовете на хора от целия свят. Лично на мен ми е изключително интересно.

Категория: кратки

6 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • z на 18.01.2007г. в 11:26ч.

  С удоволствие бих си взел Mindstorms NXT. Страшно интересно ми е какво може да се направи с него и до какво може да се пръкне от мозъка ми играейки си с това Лего. Но проблема е, че нито ги продават в БГ, а и да ги продават си представям на какви цени. Базовия пакет принципно струва 250 долара, а тук ще е сигурно към 300 евро. Но е хубаво, че правят такива играчки, които стимулират (*cough*) децата да учат и създават, а не да гърмят и рушат.
  Баси, прозвучах като някоя баба :)

 • пейо на 18.01.2007г. в 11:50ч.

  @ z
  Robot Odyssey изключително удовлетворяващ вариант, но само софтуерно. Търси нейна Java имплементация, ако се отчаяш от Apple II връзки.
  Но все пак, ако искаш да мърда…

  А ето я и Java версията

 • Бобсън на 18.01.2007г. в 13:33ч.

  Защо се учудващ, че „Апокалипсис сега“ ти напомня за „The Heart of Darkness“? филмът е пo книгата на Joseph Conrad.
  Книгата я има на
  http://www.gutenberg.org/etext/20270 (аудио прочетено от човек)
  и на
  http://www.gutenberg.org/etext/526 (текст)

 • пейо на 18.01.2007г. в 13:38ч.

  @ Бойчо
  Не се учудвам. То си пише, че филма е loose adaptation. А за връзките благодаря.

 • lyd на 18.01.2007г. в 23:42ч.

  ми то този филм никой не крие, че е направен по книгата на конрад

  а на моя служебен мобилен днес упорито търсеха ФИДЕЛ! това е синхронно явление :)

 • galia на 22.01.2007г. в 11:33ч.

  ако си носталгичен по Фидел, ще ти хареса един много красив филм SOY CUBA.