трънки и блогинки

Следвай бръмбара

Написано на: 29.01.2007 · 11 коментара

Никой не се ебава с работническата класа. Или поне що се отнася до ядене. Писна ми от всякакви пицарии и подобни заведения, които се стремят да предлагат „прилична храна“ на „разумна цена“. Може да са добро място за срещи, но не за хранене. Видя ли анемични офис типове да чоплят с вилица унило – ще бягам от това място. Новата ми стратегия за избор на място за обяд ще се нарича „Следвай бръмбара“.

Ако в заведението се хранят няколко строителни работници – то това е моето място за обяд. По-добра атестация за качеството на храната от оценката на хората, които полагат физически труд, не мога да измисля. Те ако не могат да намерят топлата и питателна храна в района, не знам кой ще успее. Някой офис депресант може да не остави бакшиш, ако не му хареса, но човек, който работи тежко изисква и получава уважение по един друг начин. И аз смятам да се вреждам покрай тях.

Допълнение: Кольо, бидейки поет, го описа: „мястото, където има хладна бира, гореща супа, люти, ама люти чушки, дебели филии хляб (а не от онези, дето като ги пуснеш и се реят като есенен лист, докато паднат), кебапчетата са ееей-такива, а манджите рядко са постни“

Сериозно, кой се чувства добре след поредната пица, паста, картофи със сирене или месо или подобните им притоплени сухоежбини? На мен често ми е тежко и се чувствам уморен след такова ядене. Дайте ми нещо готвено и прилична вентилация и съм спечелен за мястото. Когато става въпрос за избор на място за бавно ядене, обаче, явно ще имам нужда от друга стратегия.

Категория: дневни

11 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Чефо на 29.01.2007г. в 19:09ч.

  Студентския стол на Славейков (София). Тенекето в Бургас.

 • Александър Панов на 29.01.2007г. в 19:30ч.

  Пейо долу при рейсовете има кръчма в който ходя!!! Иначе го знаеш „Клинтън“ зад Парк Хотел Москва, ама там не ходя.

 • кольо на 29.01.2007г. в 20:34ч.

  абсолютно добра стратегия, само дето трябва да замениш „бръмбара“ с „работливите пчелички“, щото ако следваш бръмбара, нали се сещаш къде ше те заведе? :)

  работливите пчелички знаят мястото, където има хладна бира, гореща супа, люти, ама люти чушки, дебели филии хляб (а не от онези, дето като ги пуснеш и се реят като есенен лист, докато паднат), кебапчетата са ееей-такива, а манджите рядко са постни. моето любимо е гостилница „българка“, до пазара „старата стена“ на хр. смирненски. :)

 • Seymour на 29.01.2007г. в 22:56ч.

  “ При Аги“ – близо до НДК. Ама точно както го описваш!

  Вкусно, люти чушки, разнообразие, бързо и хора всякакви, включително и такива, дето омахват по пет кебапчета със свинска яхния и половин хляб, щото имат още 8 часа здраво бач на скелето.

  Заведението се намира почти до пресечката на ул. „Цар Асен“ с „Патриарх Евтимий“. От Аптека (Мтека) тръгваш към Петте кьошета по „Патриарха“и първата пресечка вляво, по „Асен“ – на 20 м. (вдясно).

 • Велян на 30.01.2007г. в 09:54ч.

  На улица Христо Белчев и Алабин, почти в началото на Белчев се намира Родопа – на името на бившия завод за месо. Там наред с работниците е пълно с костюмари излезнали от офис матрицата. Всички заедно блъскаме яко кебапчета, шкембе и др. Уникално е! Пробвайте!

 • zlatkata на 30.01.2007г. в 10:05ч.

  Не вярвам на кръчмарското ядене!! В смисъл храната в което и да е заведение няма начин да ме съблазни, най-малкото защото не вярвам в добрите хигиенни навици на персонала…Налага ми се да се храня навън,но се стремя да не го правя често.Задължително ми е зле на стомаха,колкото и да ми хвалят кухнята на кръчмата….
  Ей хора,пробвайте да готвите ама си поканете някой дет обича да яде да ви пробва манджите,страхотно е :)))

 • пейо на 30.01.2007г. в 10:12ч.

  Аз си мислех за един гид за най-добрата кръчма, а то как само ще се получи , красота:)

 • zonko на 30.01.2007г. в 11:26ч.

  „Папион“ се казва мястото и е в Редута. Кажи-речи на върха на баира е, до транспортния техникум. На обяд ще го намерите, ако само следвате тълпите строителни работници…

 • Христо Еринин на 30.01.2007г. в 15:28ч.

  Ами хайде да те водя в лудницата някой ден, тогава. Прибилизително близко ти е, включва 20 минутна разходка за храносмилане. И розови хапчета може да ти дадат на минаване през лечебния корпус. ;-)

 • zImage на 02.02.2007г. в 13:24ч.

  Ето нещо което е малко по-специфично, но до голяма степен отговаря на критериите ти:

  http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=3976&start=23

 • и мухата на 29.05.2014г. в 17:39ч.

  в главата