трънки и блогинки

Детска дискотека за възрастни

Написано на: 06.02.2007 · 7 коментара

Има дискотеки за ученици. Те почват, когато почват, но свършват рано. Така учениците могат да се приберат навреме, да се наспят и да напълнят отново спирките в ранните часове. Аз почвам все повече да им завиждам.

Кому и защо е нужно всички клубове, дискотеки и други места за забавление да почват минимум в 11 вечерта? Или поне когато следващия ден е работен. Не може ли веселбата да започне към 9, да продължи до към 12 и всички мирно да се разотидат по домовете, за да могат да си вземат нужния сън, и на следващия ден да продължат да увеличават Брутния национален продукт.

Вероятно не само съседите им ще са благодарни, но и самите собственици, може да извлекат по-голяма изгода. Когато попадна на такова място, в делничен ден, то посетителите му са предимно на възраст, когато се очаква повече да учат, отколкото да работят. Те не са изестни като най-платежоспособните клиенти, а също така имат и достатъчно възможност за други социални контакти. От друга страна хора, които страдат срещу заплата по цял ден, са готови да похарчат немалко пари, за да получат разнообразието и забавлението, което не им остава време сами да си осигурят.

В по-северните европейски страни и САЩ, където хората са по-отдадени на работата си, късните заведения въобще не отварят в делничните дни. На мен ми харесва южняшката свобода да се веселиш в който ден ти се прииска, но ще ми е още по-хубаво, ако не трябва да ходя като сомнамбул на следващия ден.

Категория: дневни

7 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Таня на 06.02.2007г. в 10:22ч.

  И аз съм размишлявала отдавна по този въпрос. Те повечето започват даже не в 11, а в 12 ч. и аз не мога да разбера защо. Колкото и да съм се питала и ядосвала по този повод – не мога да си отговоря и да намеря разумно обяснение…

 • Димитър Димитров на 06.02.2007г. в 13:34ч.

  На мен ми липсва заведение в София, предназначено за 30-40 годишни посетители, където да пускат ретро денс музика – 80-те и 90-те години.

 • sorcerer на 06.02.2007г. в 13:47ч.

  Единственото, което ми хрумва е, че и кръчмите/бирарите/пицариите трябва да си направят оборот ;) Т.е. прибираш се към 18:30, оправяш се до към 19:30, 20:00 си на някоя среща, 30мин. търсите място, там хапвате-пийвате до към 23:00 и отивате да танцувате. Примерно ;) Но давате хубава идея за оригинализиране на мечтаното заведение, което смятам да отворя в близките… години :)

 • Lemon на 06.02.2007г. в 17:53ч.

  На „детската дискотека за възрастни“ тук му казват афтъруорк парти. И наистина започва към 18 часа, краят му е към 23 ч. Има го на няколко места в града, като се залага повече на ретро музичка – предполага се, че посетителите не са отраснали с Еминем и Бритни. Има бюфет, има вход, като към него „безплатно“ ти се поднася някое шумящо вино. Вярно, че не е най-евтиният вариант за прекарване на вечерта, но е прилично и позволимо. Ако сега някой находчив собственик на заведение намине от тук – да вземе тази идея :)

 • LeeAnn на 06.02.2007г. в 22:50ч.

  Последният път, в който попаднах в дискотека, т.е. замъкнаха ме … беше… ужасно. Все отлагам писането по въпроса, ама май скоро ще го напиша.

  @Димитър
  Скоро разбрах, че Васил Петров имал клуб… Някъде на улица „Малко Търново“ в София. Похвалиха ми го като много уютно и приятно местенце. Не съм го посетила още, но като /ако/ стигна до там – ще докладвам.

 • ladyvera на 07.02.2007г. в 12:53ч.

  Е що пък ретро?! Може да не съм отраснала с Еминем, ама и Мили Ванили са ми лекинко непоносими! Като ида на бар, държа да слушам адекватна на времето и мястото музика, а не Модерн Токинг, например. Диското през 80-те беше ужасно и днес бих го слушала единствено под формата на ремикси.
  Иначе идеята за детска дискотека за възрастни е яка, но едва ли би била популярна в българската чалга реалност!

 • DJ на 14.02.2007г. в 14:08ч.

  Да… има нещо хубаво в това да имаш възможността да излезеш по-рано…. от друга страна обаче в Щатите винаги ме е дразнело това че там, да, всичко почва по-рано, но и свършва по-рано… дори и през уикендите. А няма по-дразнещо от това да ти се купонясва още и да няма къде.