трънки и блогинки

обезстолен

Написано на: 14.05.2004 · 11 коментара

Счупи ми се столът, да му се не види. Все си мислех, че като се килна неочаквано на една страна, ще е нещо, което да може да оправя, след като си свърша работата, но все не оставаше време и столът се килна и на другата, и на следващата, и така …

Сега, като се върнах, с неприятна изненада установих, че мога да вдигна горната му част и стойката с колелцата да си остане на земята. Просто е заминал, погинал и потрошен завинаги. Оказа се, че самият метал, който свързва двете части, се е скъсал и сега не виждам начин да се оправи, освен ако няма някой гений-електроженист, да направи някаква ситна и дивна бродерия.

Сигурен съм, че всеки, който прекарва голяма част от деня си пред компютър, цени добрия стол. Той ти става така или иначе много близък и ако не се разбирате с него, ще страдате. Затова аз бях инвестирал едни пари в стол и той наистина служи вярно, но и така неочаквано сдаде фронта.

Сега съм на едно кресло с твърда седалка, на което седалката е висока точно колкото кутията ми, протегнал съм си краката и усещам как скоро ще трябва да сложа нещо под кръста си, за да не поема така цялата тежест. Клавиатурата ми е на коленете, а мишката съм я сложил на една табуретка, която придърпах. Новата позиция е интересна и засега ми е по-удобна, но не знам какво ще мисля след няколко часа. Трябаше и да си променя позицията на монитора, защото преди го гледах отгоре, а сега отдолу и май имам леки проблеми с фокуса, защото и разстоянието изглежда е различно. Ядове само…

Категория: дневни

11 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Александър Панов на 14.05.2004г. в 15:04ч.

  Нали в сряда раздаваше визитки… И като се зачетох в GPG Ииииииииииииииии
  даже успях да си сложа един extension за Thunderbird-a който менажира тия работи. Ама още не съм вдянъл кое, как, какво, защо и откъде става. Аааа и някой ме е оплюл(на моя web page дето не е променян 330 години) че съм много тъп, нито ми казва нещо ново, нито ме учудва. Че съм тъп, грозен и нахален си го знам, но е нужно така да ми го припомнят.

 • dafo на 14.05.2004г. в 15:41ч.

  Ами след това, това и това какво му остава на горкия стол, то и аз един масивен дървен от фашистко време потроших какво остава за някакъв нов метален, в чиято спав основните легиращи добавки са пръст и шлака?
  За нас само изляти от чугун кресла и после преминали през рентгенова дефектоскопия плюс поне 150000 часа стенд за променливи натоварвания.

 • пейо на 14.05.2004г. в 15:54ч.

  Сашо, аз не знам кой би се ебавал с някой, който има такава страница!?! А за enigmail просто трябваше да попиташ. Нали знаеш, че то един добре зададен въпрос спестява сумати време лутане.

 • пейо на 14.05.2004г. в 15:58ч.

  Дафчо !!! Що не вземеш да пуснеш един блог и ти да ни радваш и просвещаваш? Досега в постовете ти е нямало празно и мисля бързо ще привлечеш заинтересована аудитория. Хем съвети ще даваш по наболели (натежали) проблеми, хем и хората с усмивка ще си тръгват.

  Аз така ги разбирам лекарите, да знаеш :))

 • FreeJak на 14.05.2004г. в 23:18ч.

  Дафо, отвори един кабинет направо.Аз обещавам да го посещавам.

 • dafo на 15.05.2004г. в 00:05ч.

  Всичко с времето си !
  Блог имам, но е на 127.0.0.1, докато се наканя да си закупя свестен хостинг и/или непрекъснат интернет. Ако някой е заинтересован имам dyndns, който пренасочва към локалнонто апаче, но на dial-up съм 98% offline през денонощието. фрии блогз нищъ
  Кабинет още нямам, но в близките седмици ще утроя усилията си за намиране на подходящ, защото това тропа на вратата. След това идва времето и на интернета.
  А иначе предложения за посещения на кабинета не отказвам ;-)
  Приятна вечер!

 • пейо на 15.05.2004г. в 00:47ч.

  Дафчо, ако само хостинга ти е оправдание да взема да те приютя на peio.org? За мен ще е чест и удоволствие да споделя ресурсите с теб. Ще си имаш свой логин да си пипаш само кошарката. Можеш да си чупиш/оправяш сам нещата и да се забавляваш на воля.

  Същото се отнася и за пощата. Пуснати са разни хубавини и като pop3s и imaps и е приятно да се ползва.

  FreeJack офертата и за теб се отнася. Като ти гледам пощата само с iso кодиране си е гадничко и така поне ще ти взема оправданията.

 • dafo на 15.05.2004г. в 10:59ч.

  Това май ще е третото хубаво нещо, което може да се случи от началото на годината. Нека обсъдим тази тема след 3-4 дни, когато ще съм free откъм време и нерви.

 • FreeJak на 15.05.2004г. в 14:10ч.

  Лесна работа. Пиши на горния – макар, че може някое писмо да даде фира като не чета поща по 3-4 дена и се понатрупат.
  Дерзай оттатък, аз тука.

 • schedule-show на 20.09.2004г. в 11:11ч.

  show schedule