трънки и блогинки

Статистика от глобулска е-фактура

Написано на: 02.03.2007 · 2 коментара

Глобул предоставят подробни месечни ел. фактури, но без статистика и никакви обобщения. Написах малък awk скрипт, който дава информация за броя, времето и относителното тегло на разговорите проведени към даден оператор и номер. Надявам се да е полезно на някой и така, но ми се иска да развия идеята.

Категория: бележки

2 коментара ↓

  • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

  • Radoslav Kolev на 02.03.2007г. в 18:24ч.

    Аз правих нещо подобно преди време. Мислех да си сменя абонамента на Глобул Смарт. Ама преди това си свалих последните 3 е-фактури (евала на глобул :) и след обработка на данните се оказа, че ще се набутвам средно с още 10 лв. на месец спрямо сегашния абонамент. Тънката разлика беше, че при неСмарт абонамент се таксуват 30 сек. начално, а при смарт 1 мин. Аз имах много голям брой разговори с продължителност 15-30 сек. Ако си бях сменил абонамента, за тези разговори средната цена на минута ставаше доста висока.

  • пейо на 02.03.2007г. в 22:19ч.

    Радо, аз не бих си сменял плана за малка разлика, защото според настоящите условия, това означава подновяване/сключване на договор за още една година. Това мен ме вбесява по няколко причини и единствено ми дава повод да се чудя как да прееба оператора.