трънки и блогинки

Обратна връзка 3

Написано на: 08.03.2007 · 33 коментара

Тъй като е вече повече от три две години година откакто си пиша глупостите тук, мисля, че е подходящ момент да задоволя моето любопитство относно това кой ги чете.

Четящите тук вероятно знаят значително повече за мен, отколкото аз за тях и затова ми се иска и аз да науча повече за вас, които ме четете. Статистиките за посещаемостта показват, че всеки ден тук идват повече хора, за които знам, че четат тук, а и май повече от хората, на които може да запомня имената.

И защото ми е любопитно що за човек е този, чието внимание бих ангажирал искам да ви помоля да направим нещо като съвсем кратка анкета. Моля, ако четете писанията ми повече от 2 пъти седмично и го правите от около 3 месеца, да ми изпратите съвсем кратко писмо на peio в peio точка org и да ми кажете няколко думи за вас. Ако не се сещате нищо друго, поне кажете на колко сте години и с какво се занимавате и каквото друго смятате, че трябва да ми кажете за вас или за мен.

Благодаря Ви!

Допълнение: Благодаря на всички за писмата! От година на година се получава все по-хубаво. С радост отговорих на всяко получено писмо и моля някой, ако не е получил отговор – да прати пак. Сега заминавам на едно по-хубаво място до неделя вечер, но с удоволствие ще прочета и отговоря на всеки, който ми пусне няколко реда.

Категория: всякакви

33 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Жоро на 08.03.2007г. в 23:52ч.

  А тези, които вече сме ти пращали преди да ти пратим ли пак?

  Жоро

 • lyd на 09.03.2007г. в 02:01ч.

  хе, аз не помня откога те чета. чета каквото видя в блогосферата от тебе :)

  иначе съм бивша учителка на кольо :) и скоро ще стана на 36 :)
  ако четеш блога ми, там всичко е ясно за мен :) аз съм публична собственост

 • Tanuki на 09.03.2007г. в 07:20ч.

  Много ме мързи да изпращам мейл, извинявай.
  Мъж, 33, чета те от горе-долу година и половина. правя медицински списания. всмисъл грижа се организацията на работата. примерно ако двама доценти нещо решат да се бият, за това чия статия да излезе първа аз ги успокоявам, давам им по едно лукче и правя салта за да им отвлека вниманието.
  Всичко най-хубаво от мен, чао.

 • пейо на 09.03.2007г. в 08:39ч.

  @ Жоро
  Никой нищо не трябва да прави. Ако усещате, че имате желание и настроение – аз много ще се радвам.

  @ lyd
  Да живей публичната собственост! И всички, за които Кольо говори хубаво :)

  @ Tanuki
  И коментарите се четат с радост и внимание. Благодаря ти. А като чета с какво се занимаваш, съм сигурен, че ще искам направо професор да стана :))
  Всичко най-добро!

 • LeeAnn на 09.03.2007г. в 08:46ч.

  Имаш поща :)

 • turin на 09.03.2007г. в 09:24ч.

  Пак ли е that time of the year? :) Аз съм ти казвал и преди, пък и се знаем от доста време… може би нещо друго да кажа, например защо те чета и какво чета. Това е трудният въпрос за мен :P Не мога да кажа, че чета всичко от теб – ти понякога пишеш доста, а и по много различни теми. Наскоро бях пропуснал около месец четене на блогове и с твоя така и не „наваксах“. Не че е важно, просто го забелязах. Чета подробно някои от нещата ти, непосилно ми е другояче заради многообразието. От друга страна, аз самият се изкушавам много да пиша така – например твоите „кратки“, комиксите в думи, линкролът, честите задявки с публиката… Готино е, но все пак когато се застане пред празната уеб-форма, всеки бложи по своя си начин :)
  Сигурно доста хора ще те галят с перце след такъв въпрос, та нека кажа и нещо по-различно. Понякога ми идва малко в повече като читател вниманието към публиката, към мен. Знам, че ще намеря нещо и за мен в разнообразните теми и това понякога стряска. Особено когато има така силно заявено желание за диалог. И обръщения, като това :)
  Ава то и това е хубаво, сега да не вземеш да се променяш, ей! :)
  А, сетих се нещо и за мен – „един свободен developer“ :) :P

 • Биляна на 09.03.2007г. в 10:08ч.

  И аз ще пиша тук, защото едва ли ще ти е кеф да получиш писмо от служебната ми поща, пък сега съм на работа… :)
  Казвам се Биляна Борисова, на 32 години съм. Работя във „Връзки с обществеността“ на БНБ, основно поддържам сайта. Вкъщи пък имам две деца, които са най-хубавото нещо в живота ми :)
  Много обичам да чета блога ти, защото публикациите ти ме карат да размишлявам по много въпроси, а по други пък намирам сходно мнение. Понякога е забавно, понякога иронично… и така – това ми допада.

 • zlatkata на 09.03.2007г. в 10:56ч.

  :) Аз съм Злате:)) на 38 години,майка на две съзряващи пуберки,заниманията ми не са тайна,но се притеснявам че ако кажа тук ще почнат да ме заливат тъпи въпроси после:))
  адски много съм далеко от айти технологиите де:))
  чета със страхотен апетит блога ти отскоро,може би 2-3 месеца….може би ме е грабнало най-много това,че не ми налагаш мнение а си страхотен разказвач:)) и извор на безкрайно много ценна информация:))

 • Таня на 09.03.2007г. в 11:12ч.

  Хм, Пейо, аз защо съм изпуснала първите две издания на този пост, а уж чета блога ти от лятото на 2005, та даже си мислех че съм изчела всичко назад, защото ми беше много интересно?
  Както и да е – макар и да се познаваме, нека ти се представя по този официален начин щом искаш :-)

  На 36 години съм – несемейна, без деца, но работя по въпроса, защото искам много да имам :-)

  Обичам да чета блога ти, защото си различен, простотиите които ни отпускаш понякога ме кефят много, а в същото време знам, че си супер готин и добричък тип :-)

  И скоро имаше рожден ден, ама аз забравих да ти честитя, защото се скъсах от чистене в къщи и съвсем изумях – та затова на патерици – Честит Рожден Ден – бъди здрав и все така усмихнат :-)

  Поздрави :-)

 • ladyvera на 09.03.2007г. в 11:17ч.

  Като си почнал, брой ме и мен. Казвам се Вера и те чета от около година. Хм, прозвуча като диагноза. :)
  Кефи ме начина по който пишеш-„просто за сложното“ и това че не се вземаш насериозно.

 • пейо на 09.03.2007г. в 12:12ч.

  @ LeeAnn
  ти също :)

  @ turin
  Даже малко по-късно от „that time of the year“. :) Мисля, че няма такова нещо като „достатъчно внимание“, но само философ-debeloper може да реши, че може да ми е по-хубаво да си приказвам сам.
  Но съм и съгласен, че всеки си е за него и трябва да прави каквото и както му идва.

  @ Биляна
  Благодаря ти, Биляна. Много се радвам, че и на хора като теб допадат нещата, които ме занимават и се надявам да ти е още по-хубаво в бъдеще

  @ zlatkata
  С този прякор кой знае с какво се занимаваш :)) Че и тъпи въпроси… Както и да е – ще си кажеш, ако искаш. Аз да ти благодаря за комплиментите и да ти кажа, че може да съм източник източник на информация, но съм изтински горд какъв източник на глупости мога да съм.

  @ Таня
  Таня, благодаря много :) Успех в начинанията и както казва баба ми: „хващай там някакво момиче, натискай и това е“ :P

  @ ladyvera
  Преброена си с най-голямо удоволствие. И на теб да благодаря и да напомня, че не от мадами като теб съм научила, че първите бръчки се появяват точно когато почнеш да се взимаш на сериозно. После едни пари отиват за поддръжка…

 • AquilaX на 09.03.2007г. в 12:22ч.

  Само да отбележа че и аз те чета от незапомнени времена. 26 години, програмист в процес на откриване на себе си :)

 • cybercrackerbg на 09.03.2007г. в 13:14ч.

  Чета блога ти редовно, защото ми харесва и по този начин се разтоварвам от стреса. На въпроса конкретно няма да отговоря. Ужасно скучна и интровертна личност съм…

 • zlatkata на 09.03.2007г. в 14:11ч.

  ахахахаха
  ех Пейоо,истината е че като стопроцентова блондинка не схванах тва първото за мейла дето да ти се представям официално:>>
  продавам употребявани автомобили :))
  и имам митническа агенция:))

 • LeeAnn на 09.03.2007г. в 15:25ч.

  А ти отново ;)))

 • Lemon на 09.03.2007г. в 15:43ч.

  аз само да си кажа, че не съм спряла да те чета. ама ти това май си го знаеш де. поздрави :)

 • k'vo ti puka на 09.03.2007г. в 15:56ч.

  Интересно щеше да бъде ако ти беше написал първо какво предполагаш за личността на хората, които отскоро четат блог-а ти:) Виждам, че въпреки че не го правиш се опитваш, например определяйки някакъв пол на и без това безличния и подсказващ псевдоним „k’vo ti puka“…

 • sstoilov на 09.03.2007г. в 17:28ч.

  Здравей,

  аз съм от тези, които те четат от около 3 месеца или поне така ги смятам. Нямам ясен спомен от кога точно те имам, като абониран за rss четеца. Ако те лъжа за времето то не е нарочно…
  Чета те винаги, когато имам време. За жалост това е едно от малкото ‘неща’, които ми липсват. Имаш много зарибяващ (извинявам се за жаргона, но не се сещам за по-подходящо определение) стил на писане и винаги се спирам, за да прочета, какво ново около теб.
  Наистина не знам какво да ти кажа за мен. На 24 гд, студент, емигрант по неволя, а и не харесвам кучетата.

  Поздрави

 • MAria на 09.03.2007г. в 19:42ч.

  МАрия, на почти 28. Работя в банка. Не помня откъде попаднах тук. Нито от кога точно. Приятно е, повечето пъти. Дерзай :)

 • illa на 09.03.2007г. в 23:07ч.

  Хич и не ти трябва да знаеш нещо за мен :)
  Чета те редовно, откакто се включих в Планетата на Ясен (кога беше това?)
  Нещо ново ли замисляш?

 • Тина на 09.03.2007г. в 23:50ч.

  брой ме и мен :) Казвам се Тина (Радостина, но Тина особено предпочитано :))), 20 години, студентка…работохоличка :) не знам от колко време те чета,съвсем честно нямам никакъв спомен, може би около 6 месеца :) чета те защото писанията ме усмихват..

  keep the good work :)

 • Дончо на 11.03.2007г. в 02:56ч.

  Пейо, и на мен не ми се пише мейл, ама ти си знаеш че и коментарите ти чета.

  И четейки това от по-горе се попритесних:

  И на теб да благодаря и да напомня, че не от мадами като теб съм научила, че първите бръчки се появяват точно когато почнеш да се взимаш на сериозно.

  Моля те, кажи ми че е типо :). Аз те знам кат един точен пич… :)

 • Grimm на 11.03.2007г. в 12:52ч.

  Grimm – свободен програмист, урбанист и еколог.

 • dim на 11.03.2007г. в 20:40ч.

  Работя в IT, програмистче, 24 години – не помня откога чета блога,
  по-принцип мнението ти е интересно, нестандартно и това ми допада. Също така връзките с интересни неща, които се обновяват всекидневно предлагат доста добър подбор на нещата, които иначе се подмятат по icq, email и т.н. Абе готино местенце е за разтуха, както и за среща с хора и идеи, близки до моите специално :)

 • Милен на 11.03.2007г. в 21:07ч.

  Младо адвокатче и несериозник ;)

 • Стоилов на 12.03.2007г. в 15:15ч.

  Аз ти пратих мейл, но видях в коментарите, че имам адаш, та да го поздравя и него :)

 • Калин Стоилов на 12.03.2007г. в 16:50ч.

  Здравей,пиши и мен в групата на читателите.Открих присъствието ти в мрежата преди около две години – виновен за това беше блога на Йовко.Чета те всеки ден (навици какво да правиш ).Ето и малко инфо за мен: мъж,33 години,
  неженет, неосъждан.Интереси:IT и всякакви такива играчки.
  Бивш служител на бившият държавен телеком :-).
  Продължавай все така -кефиш !

 • пейо на 13.03.2007г. в 09:48ч.

  Много благодаря на всички за обратната връзка. Много полезно и много интересно е и мисля да се опитам да обобщя някои от нещата в един пост. Нека да отговоря поне на някои от конкретните въпроси:

  @ k’vo ti puka
  Или имам въображение или имам как да разбера. Кво ти пука :)

  @ Дончо
  Явно съм сгрешил, щом минаваш на „аз те знам кат точен пич“. А щом съм сгрешил, значи наистина е тъпо и ще се опитам да се поправя.

 • ladyvera на 13.03.2007г. в 12:53ч.

  @пейо:
  Дончо използва допуснатото от теб „typo“ , грешка от бързане, за да те закачи. Кефи. :)

 • пейо на 13.03.2007г. в 13:25ч.

  @ ladyvera
  :))) Вярно, а аз щях на теб да тръгна да се извинявам. Кефи, наистина ;)

 • Владо Георгиев на 13.03.2007г. в 18:55ч.

  Я, пропуснал съм онзи ден и аз да се запиша, въпреки че съм го правил и преди… може би още през 2005-а. Попаднах тук през блога на Дончо. Иначе съм на 35, software engineer (хм, не знам свясен превод на български), живея в USA и се интересувам от почти всичко – поне гледам да видя/опитам повечето неща.
  Комиксът за телефона rulz!

 • DaNe на 13.03.2007г. в 21:16ч.

  Здравей и от мен-47г., брокер (инж.), много полезни и интересни неща научавам от теб, харесва ми нестандартното ти и ведро отношение към всичко и всички… Чета те през блога на Iko… (там съм като „Ваш*та леля“) …от два месеца…(всеки ден!)

 • Дончо на 20.03.2007г. в 13:56ч.

  @пейо: Ама моля ти се, не съм казал, че е тъпо! Не е тъпо, никак даже.

  Виждам, че Вера те е смушкала в ребрата и ти е показала как да ми четеш коментарите. Странно, откъде ли ме познава така добре това момиче :)…? Има нещо общо с жена ми, сигурно.

  От този коментар може да разбреш колко назад съм в наваксването откъм RSS news в четеца ми.