трънки и блогинки

Защо ГДБОП

Написано на: 26.03.2007 · 5 коментара

Наблюдавайки по-отблизо маниерите и начина на общуване на собственика на arenabg Елиан Гешев, си припомних, че в последните 300 години всички революции са започнати и проведени от организираната престъпност. Или това, което до преди успеха революцията, е било обявявано за организирана престъпност.

Категория: бележки

5 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • сашо на 26.03.2007г. в 16:01ч.

  Пейо, допускам, че или си общуваш с човека, или често го показват по TV, би ли обяснил? :-)

 • пейо на 26.03.2007г. в 16:17ч.

  Не не си общувам с него. Гледал съм го по телевизията не веднъж, но това е историческа асоциация, която не мога да обоснова и защитя аргументирано в конкретния случай.

  Преди години много обичах да чета история и Раковски ми беше един от любимците. Нашите историци го наричат „професионален революционер“, но по тогавашни и днешни стандарти той си е бил забележителен престъпник, а днес може и за терорист да се класира. Такива са били и повечето му съвременици, а за продължителите на освободителното движение в Македония и Одринска тракия и историците не са така внимателни с думите. Същото и по-страшно е било и в Русия и в другите страни и в много повече случаи и в по-голяма степен.

  Горната бележка не е оценъчна по никакъв начин. Просто асоциация, която ми се стори интересна.

 • Алек на 26.03.2007г. в 17:38ч.

  въпреки, че подкрепям каузата, ми се струва, че хората от аренабг малко губят връзка с реалността, и с хленченето си и глупавите прояви заприличват по-скоро на Вучков, отколкото на сериозни опоненти. не им правиш услуга като ги навиваш още повече с този пост.

 • turin на 26.03.2007г. в 20:52ч.

  Аз да кажа, че може да бъркам много и че само споделям слух (тоест може да не е вярно това), но доскоро под сурдинка в ИТ-средите се говореше, че собственик на арена е човек, много силно свързан с анти-мафиотите. Затова и дълго време не закачаха „Арена“-та. Говореше се за не съвсем прозрачни и законни взаимни ангажименти между службите и собственика (собствениците) на „Арена“. Също се казваше, че службите много добре знаат къде и колко са компютрите и какво е съдържанието, но не закачат въпросния сайт, защото собственикът е бивш служител „от системата“.

  Не го казвам аз, така се говореше… Може и да не е вярно, разбира се. Но честно казано, на мен г-н Гешев не ми е много ясен като позиция.

  Разбира се, може да е имало смяна на собствениците и въпросните слухове да са се отнасяли за съвсем друг, бивш собственик. Ама то знае ли човек…

  За мен целият отзи протест е грешен в основата си, в целта си. Това, заради което симпатизирам на протеста е в сходството на задачите, дейностите. Но всъщност в основата на нещата изобщо не става дума за свободно съдържание и свободен софтуер. А май за нещо доста по-различно, като безплатно порно например. Поне така е за доста от децата.

  Не че покрай това не печелим всички (заради вдигането на шум около проблемите с авторското право). Не казвам, че това не е добро. Просто не е принципно, не е то целта.

 • turin на 26.03.2007г. в 21:02ч.

  За слуха, за който говоря – става дума за времето на файловите сървъри – когато наистина имаше съдържание в машините на доставчика/фри-сайта. Гигабайти директории с всякакво съдържание със запазени права. Сега положението е друго, говоря за преди…