трънки и блогинки

Технология за анотация

Написано на: 13.05.2007 · 5 коментара

Някой знае ли какъв е продуктът, който FSF ползва за коментарите към работната версия за GPLv.3 . Това е най-добрата технология за добавяне на бележки и коментиране на текст, която съм виждал и съм сигурен, че е свободен софтуер. Ако знаете и за други подобни – моля, препоръчайте.

Категория: бележки

5 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • пейо на 13.05.2007г. в 12:07ч.

  С Весо и Здравко наоколо, не отне време да ми покажат архива на кода и да разберат, че нещото иска Zope, който вика perl скриптове.

 • turin на 13.05.2007г. в 13:12ч.

  Това е Plone, Пейо… Те преди време мигрираха целия си сайт към Plone/Zope – да им се неначуди човек. Е, поне аз – щото напоследък имам алергия към Python… И да, иска Zope – на практика Плон е нещо като CMS-ът на Zope (ако Здравко чуе, ще каже че е невежо изказване, ама нищо де;).

 • Христо Еринин на 13.05.2007г. в 13:58ч.

  Софтуерът се казва stet, дърпа се от http://gplv3.fsf.org/comments/source/ , а документацията му е http://gplv3.fsf.org/wiki/index.php/Comment_system и доколкото виждам не зависи от Plone/Zope.
  Как го разбрах ли? stet-intense-shorter.js и stet-ie.css в html кода на страницата, cut -d – -f 1 после STFG.

  en.wikipedia.org/wiki/Stet_(software)

  А иначе после се оказа, че в wiki-то, най-отдолу има връзка към кода, ама кой да чете, като има google (а в случая на Пейо – blog с маймунки). ;-)

  ПП: за феновете на латинския –  http://en.wikipedia.org/wiki/Stet :))

 • ал_шопов на 14.05.2007г. в 09:15ч.

  И на мен ми беше харесал софтуера – коментирах по втората чернова на GPLv3. Имаше малко бъгчета, но се ядваше.

  Тогава ми хареса колко подходящ софтуер е за изготвянето на закони и други нормативни актове, защото отразява реалното положение на нещата.

  Има страна в малко по-добро положение – тази, която прави проектоакта. След това другите правят предложения за промени. Уикито е неподходящо, защото там всички са равноправни. Докбук и производни са прекалено сложни технологически.

  Силно доброто в Stet е, че всеки коментар трябва да бъде вързан към нещо, което реферира и спомага за по-насочена дисксия, а не да се приказва по принцип.

 • ал_шопов на 14.05.2007г. в 09:16ч.

  Което ми напомня – абе Цветков къде е? Не можем ли да въведем това в парламента или в някоя община?