трънки и блогинки

Петиция срещу намаляване обема на наливната бира

Написано на: 16.05.2007 · 11 коментара

Забелязвам, че напоследък всеки си защитава каузите чрез петиция и аз, съзрял надвисналата опастност, също създадох своя по сериозния проблем, който ме вълнува в топлите вечери:

Уважаеми любители на наливната бира! Приятели!
Застрашена е една от най-постоянните мярки за щастие – обема на сервираната наливна бира. Дълги години, каквито и трудности да са ни сполетявали, ние знаехме, че при поръчката на една голяма бира ще получим 500ml от предпочитаната марка, а ако обстоятелствата налагат да изпием една малка, 330ml ще са на наше разположение. За да наситим сетивата си, за да приемем по-лесно реалността, за кратък миг щастие и безвремие.

Алчни и безсрамни съдържатели на питиейни заведения са на път да променят този еталон и под прикритието на безпочвени оправдания и повече пяна желаят да ни принудят да се удовлетворяваме с 400ml и съответно 250ml течност. А учените предвиждат суха година, глобалното затопляне не е само теория и ние имаме по-голяма от всякога нужда от тази благотворна напитка. Това е скандално намаление с повече от 25% и ние не трябва да го допускаме, защото то може да застраши основите на нашето съществуване и да разклати устоите на обществото.

Нека не позволяваме тази порочна практика да вземе връх! Нека се разбунтуваме и да ги накараме да преосмислят порочните си бизнес модели. Подпишете тази петиция, дискутирайте заплахата с ваши другари и я разпространете, за да получи заслужената гласност. Всеки глас има значение, всяка приета по-малка бира не носи удовлетворение! Ще победим!

Може да подпишете петицията, ако от сайта bgpetition не са подлоги на ресторантьорското лоби и не спрат съществуването ѝ.

Категория: глупости

11 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Бого на 16.05.2007г. в 11:54ч.

  Еййй Пейо, с тези писания може да предизвикаш вълна от протести в цялата страна, засрами се малко :)

 • Дончо на 16.05.2007г. в 12:17ч.

  Малко смешна работа ми се виждат тези петиции, и затова твоята идва точно на место :).

  Хубаво е, че има сайт, от който човек може да вземе „някакви данни“ и да ги размахва с цел някакъв ефект, но май сериозността на положението е точно толкова, колкото и сериозността на проблема, описан в горния материал :).

  Подписах вече, петиции подписваме всЕкакви!

 • Сашо на 16.05.2007г. в 13:12ч.

  Къде е Бирената партия, питам аз. Сега беше моментът да вкарат човек в Европейския парламент и да решат тоя проблем. :)

 • Слави на 16.05.2007г. в 14:45ч.

  Скоро, скоро…

 • Fenia на 16.05.2007г. в 15:04ч.

  Добре де, а къде са заветните изречения: „До….“, „с копие до…“, „Заявяваме, че в противен случай сме готови да….“?!

  Без тях, петицията остава някак висяща във времето и пространството, а същността ѝ не го позволява (не бива, с други думи)!

 • Све на 16.05.2007г. в 23:01ч.

  Поздравления, Пейо! Ти си роден да водиш народа към барикадите…:) Айде отивам да се подпиша!

 • SchoolFish на 17.05.2007г. в 11:39ч.

  Сутринта блъснах един компот от сливи… с голяма водка разбира се, това ме държи до ранния следобед. Дядовата сливова все още се произвежда в промишлени количества – това ми помага да посрещна залеза в добро настроение. Колкото до наливната бира отдавна не се наливам с нея, поради горепосочените причини. Финалните думи на Васо при закриването на радио Тангра бяха – „Да го духат лайнарите“. За бЛога, братя, инвестирайте в себе си, а не в лайнарите… наздраве – ноо въ увъжаааммм….

 • Павлин Петков на 17.05.2007г. в 22:35ч.

  Аз още не съм подписал петицията, тъй като при мен страницата не се отваря, но имам предложение, което е хубаво да се добави към петицията. Нека вземем пример от братска Ирландия (или Великобритания), където бирата се сервира без пяна, халбата е пълна до горе с кехлибарената течност та чак прелива и халбата всъщност е пинта ~568мл. Наздраве!

 • nage на 17.05.2007г. в 22:48ч.

  ама не само ‘петицията срещу намаляване обема..’ ами целия сайт са блокирали след твоето изпълнение. това се казва саркастична революция!, браво.

 • k'vo ti puka на 20.05.2007г. в 13:25ч.

  В светлината на гло балното затопляне, когато зърнените култури ще са в дефицит и човечеството ще трябва да търси начин да си преразпредели ресурсите петицията звучи малко нескопосано и като пир по време на чума. Ще се радвам да дам 20%(колкото са 100 от 500 мл) от всяка бира която пия ако това би финансирало решение на глобалния ни проблем. По дяволите, топла ще я пия за да не замърсява излишно атмосферата тъпия хладилник за бира.

 • Дончо на 20.05.2007г. в 21:27ч.

  @kvo ti puka: Срам, срам и линч! Топла бира, боааа. Човече, не разбираш от бира.

  Глобално затопляне, my a$$. Аман от провокации :)