трънки и блогинки

30.05.2007

Написано на: 30.05.2007 · 13 коментара

Смешка за харесващите „Нова генерация“ и циганите
Преди малко, в магазина стана като във вица:
Едно цигане обикаля като хиена около фурната и само диша миризмата на току-що изкарания хляб. Най-накрая се престрашава и захожда към пекаря:
 – Бате, тоя сичкия хляб твой ли е?
 – Да – изпъчен отговаря хлебаря.
 – Ми ЯЯЖ, бе!!!
А аз си го представих как пее „Ледове“ с тъжния глас на Димитър Воев: „Хлебарят вади топъл хляб, но аз не мога да го ям…“

„По-дребни нямате ли…“
Липсата на дребни и изявеното недоволство на продавачите от подадената банкнота от 20 лева (недай боже 50) е нещо, което ме дразни все повече и повече. Както се казва, те извършват тази дейност по занятие, трябва да имат идея какво ги чака през деня и да си държат един приличен запас от дребни банкноти и монети. Моя спомен от кариерата ми на продавач, е че на края на деня се отделяше една постоянна сума дребни, която се сдаваше между смяните и така винаги имаше. Част от проблема е, че банкоматите пускат големите суми с по 20 лева и по-рядко с по 10, а голяма част от хората само от там си взимат парите за харчене. Но това не ме интересува – няма и с на магазинерите проблемите да се съобразявам!

ТВ дискусия за порно-промените
Тази сутрин е имало дискусия по BTV, с участието на Нели Огнянова, за която zakk разказа по следния начин:

zakk: днес сутринта по бтв хванах едно предаване.. за закона за пр0на
zakk: гостуващи бяха един от двамата депутати, които са внесли промените и нели огнянова
zakk: всяка втора дума на депутата беше ’детско порно’
zakk: нели огнянова се опитва да му обясни нещо
zakk: той – „вие да не подкрепяте детското порно“

Някой да има запис или опит да се справи на Нетера потоците?

„Панорама“ на Ингмар Бергман
Почти като истинска, защото я „организира“ добър човек качващ торенти на най-добрите му филми в zamunda.net. Филмите му са малко тип „Ще ти припомня какво направи едно предишно лято“ и за мнозина може да са тежи и неприятни. Но пък затова начина по който са заснети, ритъма, начина на разказване и диалога са нещо което си заслужава наистина.

Категория: кратки

13 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Мира на 30.05.2007г. в 17:05ч.

  Мдааа…Светослав Спасов – възтъпо парче наистина. Докато го гледах това интервю се чудех да се смея ли, да плача ли…

 • йоана на 30.05.2007г. в 17:27ч.

  „Смешка за харесващите „Нова генерация“ и циганите“ звучи двусмислено отвсякъде:)

 • LeeAnn на 30.05.2007г. в 17:36ч.

  Дребни ли? Ти пък! Бакшишите нямат такъв проблем – те просто не връщат…

 • Иво на 30.05.2007г. в 18:44ч.

  @ТВ дискусия за порно-промените
  Пфф гледах я тази „дискусия“.. Тоя депутата се чудя как не го шамаросаха два-три пъти – то бива бива тъпи хора ама това е вече прекалено…

 • Георги на 30.05.2007г. в 21:53ч.

  И аз я гледах „дискусията“. Беше малко смехотворна. Не мога да разбера тия депутати защо продължават да ги избират. Ако господата бяха служители в частна фирма и към работата подхождаха толкова „компетентно“ щяха да бъдат уволнени.

 • Nellyo на 30.05.2007г. в 22:22ч.

  Обадете ми се, ако намерите някъде видео. Моля.

 • lyd на 30.05.2007г. в 22:23ч.

  НЕ могат ли да задават въпроса положително, например, „Имате ли по-дребни?“ и да сменят малко интонацията?

 • Све на 30.05.2007г. в 22:36ч.

  Кво разправяш за дребните…днес един ми се извинява 15 минути, че „по принцип имаме дребни, ама аз не съм куриер на пиците, а само барман, затова нямам…ама моля да ме извините“ и така нататък. Все едно аз съм длъжна винаги и на всички да давам точно пари до стотинка. Едно време като продавах, съм си зарязвала работата да ходя да развалям, защото смятах че това ми се включва в Job description-a , ама явно днешните хора се тарикатят…

 • Бобсън на 31.05.2007г. в 04:29ч.

  Това с дребните всеки търговец може да си го разреши на каса в банка. Там е редно като отидеш с 50лв банкнота и поискаш на монети по 1ст да си ти връчат 5кг монети…

  Другото което би помогнало при редовност на клиента е метода
  „щ’имаш да ми даваш“, което поне в най-близкото ми хрСт работи.

  Паричната дребност е затрудняваща за носене в джоба. 20 монети по левче тежат 140 грама, което доста надвишава теглото на хартиения им еквивалент. Тук вече човек ако се сети да мине за себеулесняване край познат търговец е лесно да си облекчи носеното из джобовете. Търговеца се радва, че дребнежа му улеснява дейността пък уедряващия си улеснява размъкваното.
  Аз подхождам с репликата „имаш ли да ми поправиш … лева“, тъй като целя действие обратно на развалянето на въпросното пари…

 • Павлин Петков на 31.05.2007г. в 22:14ч.

  Навремето имаше един български сериал (май „Дом за нашите деца“ се казваше), в който следната реплика беше като семейна черта:

  – Нямам дребни, да ти върна. – казва магазинера.
  – Имаш, имаш … !

 • pro_01 на 01.06.2007г. в 18:41ч.

  понеже така става, че на един от най-любимите ми сайтове за всички времена от години го има този виц разказан с вещина от един народен човек, грехота е да не го пусна, та да могат всички да му се насладят както трябва.

 • Димитър на 03.06.2007г. в 16:26ч.

  До Nellyo:

  Както е споменато и от Пейо, в http://www.neterra.tv/bg/ има запис на целия сутрешен блок от 30-ти май. Аз лично от този запис гледах дискусията.

 • Евгени на 04.06.2007г. в 00:38ч.

  Така и не успях да изрежа цялото предаване. Свалих го и немога да отрежа частта с дискусията за порнографията :( Малко помощ ?