трънки и блогинки

04.06.2007

Написано на: 04.06.2007 · 7 коментара

Само съжаление
От няколко седмици в софийските парковете има опънати едни транспаранти, гласящи че обекта го охранява фирма-командос. Докато мислих дали това е по-скоро тъпо или пък смешно и се чудих от какъв акт на вандализъм ще ги заболи най-много, осъзнах че нищо повече от съжаление не ми идва за тях. На този транспарант е понадебелялото лице на полковник, бивш ръководител на червените барети, шампион по карате и стрелба с пистолет, в чиято фирма работят „15 генерали и 168 полковника“ с всевъзможен опит и квалификации. И тези хора днес пазят градинки, защото се оказва, че уменията, които са придобивали цял живот, за да могат да защитават България, вече не са нужни. Дано поне да им плащат прилично, за да могат да се събират да се веселят и да си разказват стари истории.

Днес над България ще е уместен един транспарант, че суверинитета ни се охранява от САЩ, защото нашите военни са заети да пазят фонтаните да не ги опикае вътрешния министър. Пламен Тонев е описал в типичния си стил нормалната гневна реакция към купищата полицейски простотии, които ни очакват покрай посещението на Буш. Нашите сили за сигурност ще направят всичко, каквото им заповядат американските служби, но те за сметка на това ще ги държат в неизвестност до последно. Да бяха виновни – да ги обвиня, но какво освен съжалението ми остава за тях?

Pearls before crisis
Моят любим комикс – Pearls Before Swine е в криза. От няколко месеца мразещия всичко живо Rat е почти престанал с опитите си да се бори със света и основната тема е пренесена върху тъпите крокодили. Истина е, че цинизма и социопатията са уморителни, но точно в проклетията на Rat се криеше цялото очарование на комикса и тя се изгуби. Да не споменавам за маста Дани – героят, който поставям наравно с Иван Костов. Дано това да е само временно и Rat и Danny да се върнат със страшна сила. А дотогава – Calvin and Hobbes са новите ми любимци.

Аз, моя милост и Вени
Тъй като ползвам icq през jabber транспорт нямам възможност да си слагам аватар. Но това въобще не е попречило на някой с чудесно чувство за хумор да го направи вместо мен. Познати казват, че разни животни са ми се сменяли за картинка и така до преди няколко, когато отказаха категорично да си говорят с мен, защото… до моето име била снимката на Вени. Цял ден се хилих след това.

Категория: кратки

7 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Милен на 04.06.2007г. в 12:35ч.

  Според мен, тези военни с успех могат да се запишат кадроваци. Незнам дали ще са на същия чин, но поне е армията.Ако им липсва толкова – винаги има начин. Въпроса е, обаче, че ще ги удари по честа понижаването в чин. Кофти, ама пък пазенето на парковете не е ли пак удар по честта?

  Абе ще се почива ли, когато дойде Буш? Много ми се ще! ;)

 • ал_шопов на 04.06.2007г. в 13:26ч.

  Пейо, знаеш ли доколко е законно дето на разни места фирми искат да ти гледат чантите, можеш ли да им отказваш и какво те могат да направят?

 • Георги на 04.06.2007г. в 19:44ч.

  Според конституцията на България, човек има някакви права. Едно от тях е правото на труд. След като държавата прави професионална армия и няма нужда от въпросните охранители те могат да работят каквото намерят за добре. Едва ли работят за по-малко пари от това което са получавали в армията. Съдя по баща ми, който е над 20 години в армията и получава по-малка заплата от мен… Така че, кой каквото намери – нека работи.

 • k'vo ti puka на 08.06.2007г. в 12:24ч.

  „Командос“ ги наемат не само по такива договори. Тъйче има къде да си се изживяват като полезни хора.
  А кому е нужно армията да стои във вида от преди 20 години? Ще защитаваме съверенитет..? От кого? Хората дето все още плачат по армията имам чувството, че седят по цял ден на слънце. И затова и толкова лошо се аргументират.

 • нейчо на 17.06.2007г. в 00:50ч.

  здрасти, през кой Jabber ползваш транспорт към icq?

 • пейо на 17.06.2007г. в 09:36ч.

  @ нейчо
  през jabber.minus273.org

 • Ивайло Вълков на 20.06.2007г. в 13:14ч.

  Аз понякога имам проблеми с връзката през icq/aim транспорта на jabber.minus273.org и използвам aim транспорта aim.planetjabber.de и през него имам и аватар на icq-то.