трънки и блогинки

03.07.2007

Написано на: 03.07.2007 · 5 коментара

Hey, what about Major Fenix?
Данчо Николов вкара Феникс във един от любимите ми филми на един от най-любимите ми режисьори –  „Dr. Strangelove or How I Learned To Stop Worrying And Love The Bomb“ на Стенли Кубрик:
Fenix Dr. Strangelove
Ето и видео на сцената на ядрения апокалипсис. Сбогом Феникс, ще се срещнем отново.

Справедливост за всички
Чефо Машината е поредния ми нов идол. Великата история с препиканата котка, разказана от Емин Бей ми напомни за един друг виден справедливко. Та въпросния тип бил попаднал в стриптийз бар не по свое желание и защото не обичал да изпъква се наложило да пъха по някоя банкнота в бельото на момичето, което решило да му обръща внимание. Като всички дълбоко справедливи хора, той се опитал да се отнася учтиво към момичето и да подържа някакъв възпитан разговор. Цивилизованото общуване, обаче, не било ценност за нея и тя му споделила, че ѝ се пие шампанско. Той си игнорирал, но след малко и сервитьор му подсказал, че тя много обича шампанско и една бутилка би я направила наистина щастлива.

Като истински кавалер, той поръчал една бутилка и леко хлъцнал като разбрал, че шампанското за пет лева, в този бар струвало около стотина. Но момичето грейнало, усмихнало се и казало, че „The Champaine Room“ е мястото където ще се насладят на питието. Отишли там, тя взела да става съвсем близка с него, а той се дистанцирал, сипал шампанско и ѝ връчил чаша. Приближавайки се отново към него тя опитала да остави чашата, но тук вече се показала мрачната страна на справедливия му нрав и той убедително ѝ казал да си изпие шампанското. После така и с втората чаша и благодарение на непоколебимия му подход и следващите, докато не привършила бутилката. Момичето загубило всякаква гъвкавост и желание, на пича му доскучало и горд и справедлив напуснал мястото, където дори и не можеш да си поговориш.

Taxidermia
Заради филми като Taxidermia си заслужава да притежавам безумно голям телевизор, озвучителна уредба и всякакви подобни екстри. Или за по-просто да ги гледам на кино. Както се казва „пиршество за сетивата“ или поне за сетивата на всички не-вегетарианци, не-нежни души и всякакви други, които не виждат красотата в прасетата.

Категория: 99 ways to die · кратки

5 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Дончо на 03.07.2007г. в 18:17ч.

  Ооох, Машината е култов, аз вече си имам още един любим блогер.

  Бравос, бравос! Особено епизода с котката, Oh dear :) !

 • пейо на 03.07.2007г. в 22:08ч.

  @ Дончо
  Просташки привет :) Някои работи цивилизацията не може да ги изкорени :P

 • минаващ на 04.07.2007г. в 01:04ч.

  мда..това с Чефо в стриптииз бара е като от Closer. (да не се бърка с The Closer).
  поучителна история.

 • zlatkata на 07.07.2007г. в 06:32ч.

  Справедливко:)) Супер як:)) Мечта:))

 • Стоилов на 08.07.2007г. в 18:00ч.

  Ех, какво съвпадение. Кубрик и на мен ми е любимият режисьор наред с Линч. Много добър колаж.