трънки и блогинки

МВР – Некадърност и мракобесие

Написано на: 03.07.2007 · 4 коментара

Прекрасна статия на Петя Владимирова, която описва поредицата груби нарушения на НПК, Закона за спец. разузнавателни средства (чл. 132, Раздел VIII НПК) по повод запис на ръководителя на стачката в „Пирогов“ и осъществените състави на престъпления (чл. 145а НК) в които мин. Румен Петков има централна роля. Не само некадърност, но наглост, мракобесие и безнаказаност.

Категория: бележки

4 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Michel на 03.07.2007г. в 17:43ч.

  Също и контрастира чудесно със сегашната „прецизност“ в работата на МВР – арестуват се демонстранти, които се опитват да привлекат вниманието на обществото към защитата на парк „Странджа“ – в същото време, всеки си спомня, колко мирна и любезна беше полицията, когато таксиметровите шофьори блокираха ЦЕЛИЯ ЦЕНТЪР за ЦЯЛ ДЕН, и въпреки това нямаше и един арестуван дори!

  Законът беше ли нарушен? БЕШЕ! Защото тогава полицията беше безучастна!?

  А защо сега е толкова дейна?

  Правилно…

  Колко по-лесно е да арестуваш мирен демонстрант, отколкото развилнял се шофьор на такси! Особено ако последният има зад себе си още 1500 поддръжници като него!

  !

  Ууу!

 • пейо на 03.07.2007г. в 22:06ч.

  @ Michel
  Тази теза, че щом веднъж полицията не е приложила закона (при протеста на такситата) не трябва да го прилага и за други протести (като тези на защитниците на Странджа) според мен не само, че е грешна но е и вредна за правовия ред.

  Протестът бе незаконен и доколкото днес разговарях с участници, полицията не е използвала пълните си възможности, за да го прекъсне. След малко ще се опитам да дам подсказки как да се организира такъв законен протест, за да може полицията да е не само враг, но и да защитава упражняването на правото на просест.

 • Мими Емилова на 07.07.2007г. в 17:06ч.

  Министър Р. Петков е човек на място.

 • ЕЛЕНА на 09.07.2007г. в 12:15ч.

  Зато ,,блОгинки,, а не ,,блАгинки,,???