трънки и блогинки

Протестни и МВР-ейски

Написано на: 19.07.2007 · 4 коментара

От къде да почна? Може би, най-важно е, че някой е започнал да пише коментари в блогове и вестници от чуждо име и да призовава към насилие на предстоящия тази вечер протест. Няколко човека са получили глупаво заплашителни коментари в блоговете си, а в „Дневник“ има два коментара (номер 17 и 18), които не знам дали са провокация или обикновена тъпотия. И в двата случая си гледаме логовете и следим за подобни изпълнения, а смятам, че няма нужда да казвам, че ако някой се опита да прави простотии довечера, аз първи ще го посоча на полицията. Казвайте, ако попаднете на други подобни изявления.

Ако вече не сте научили – тази вечер, от 19:00 пред НДК започва митинг-шествие за природата на България и свободата на словото. Мисля, че няма нужда да сме сърдити – позиция може да се изрази и с усмивка, а и така стига значително по-лесно до повече хора. Моля, вземете си и фотоапаратите – публичността е най-добрата защита и средство срещу всякакви опити за изопачаване на истината.

Попадал съм на всякакви сцени с насилие, но клипа показващ как охранител скача с два крака върху главата на лежащ безпомощно човек е нещо, което ме впечатли наистина. Такава жестокост и липса на преценка за причиняваното са уникални! Не знам как да коментирам поведението на служителя на МВР, който наблюдава случващото се. Сигурно от прес-службата им ще заявят, че това се отнася само до конкретния полицай, но гледайки как охранителите го нямаха за нищо, не мога да им повярвам.

„Контролирано изтичане на информация“ (източник) е МВР словосъчетанието на вчерашния ден. След „оперативно интересни лица“ и „интересни хора“ от завчера, това е достойно допълнение в МВРговора. Има ли смисъл да обяснявам, че материали по разследване може да се огласяват само с разрешение на прокурор (чл. 198 НПК) или това, че никой не трябва да научава от телевизора, че е основен заподозрян. МВР вместо да извършва следствени действия, изглежда се е специализирало в медийна война. Простотия, след простотия…

Категория: кратки

4 коментара ↓

 • Хубаво ми е, когато хората коментират. Чета внимателно всеки коментар и отговарям, когато имам какво да кажа.

 • Marfa на 19.07.2007г. в 11:54ч.

  Тези коментари са премахнати :) Какво пишеше в тях, впрочем? Щото в nalbudatel.info пък налетях на един индивид, който е забелязал, че Симион е млад интелигенетен човек и приятелски го съветва да преосмисли поведението си.

 • пейо на 19.07.2007г. в 12:19ч.

  Призовава се към „отпор срещу полицията“ и се запитва дали „не е време да бъдем малко крайни“ и се дава връзка към блога на Мишел.

  Да, за същите коментари в блгоовете като в nabludatel.info става въпрос. На интелигенти ще ни обиждат… Явно не ни познават :)

 • Милен на 19.07.2007г. в 12:21ч.

  Време е да се върнат вицовете за Милиционерите! Незнам дали се е случвало вече, но защо някой журналист (най-добре от телевизия) да попита за мнението на Министъра ръководещ МВР, относно ставащите неща? А защо не и позицията на президента?? (не че той може да направи нещо), но нали неговата позиция, макар и лична, е на главата на държавата – представляващият България?? Повече публичност му е майката.

 • Andro на 19.07.2007г. в 12:44ч.

  @Милен
  Какво да ги питат? Не разбра ли всичко живо в тая държава, че тези хора напълно подкрепят и изцяло застават зад „своите момчета“, които ние сме подлагали на огромен стрес…